Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Της Λέττας Καλαμαρά

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και η πλήρης επιβεβαίωση του thedayaftergr για τις κρίσεις εν όψει, το ότι «Ένας ισχυρός κύκλος εξουσίας εντός και εκτός της επικράτειας δεν θέλει τον Πάνο Καμμένο να αποφασίζει για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» και την ταμπακιέρα των εκλογών. Συμπτωματικά, φυσικά, ο απλός πολίτης πια πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατακεραύνωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ.Πάνο Καμμένο, ως «απάνθρωπο και αηθή», εμμέσως πλήν σαφώς, που τολμά να ασκεί τα καθήκοντά του ακόμα και ιδιαίτερα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019. «Λίγες ημέρες ή και ώρες μάλιστα πριν τη λήξη της θητείας του», την οποία φαίνεται ότι γνωρίζει ο απλός πολίτης κ.Κωσταράκος.

Για το περιεχόμενο της επιστολής του κ.Κωσταράκου δεν χρειάζεται ιδαίτερη αναφορά γιατί είναι σαφής. Προτρέπει τον Πρωθυπουργό της χώρας να αφαιρέσει το δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων του Υπουργού του, επισημαίνει ότι ο Υπουργός Άμυνας πρέπει να είναι εκλεγμένος πολιτικά βουλευτής, (ελπίζουμε όχι μέσω της πλαγίας οδού του ψηφοδελτίου Επικρατείας) και αφήνει ανοιχτή τη θέση του Υφυπουργού για κάποιον απόστρατο Αξιωματικό, μη εκλεγμένο δημοκρατικά, στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Επίσης αναφέρεται και στο ισχυρό ενδεχόμενο να αναλάβει τα καθήκοντα του κ.Καμμένου μετά την αποχώρηση του εξαιτίας της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή, ο νυν Αναπληρωτής του και άριστα εγκλιματισθείς κ.Ρήγας.

Η ταμπακιέρα της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση, του Πάνου Καμμένου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενδεχομένως των επερχόμενων εκλογών, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι άλλη από τον έλεγχο ή καλύτερα την επανάκτηση του καθορισμού της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε ένα περιβάλλον εμμέσων πλην σαφών απειλών από γείτονες ολόγυρά μας και μία ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση λόγω της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών ο έλεγχος της Άμυνας της χώρας από εξωθεσμικούς κύκλους είναι κρίσιμος.

Το σύστημα Αξιωματικών υπερπροβεβλημένων 
αποστράτων από τα Βόρεια και Νότια της χώρας αναμένει να προωθηθεί στις κρίσιμες θέσεις αποφάσεων της στρατιωτικής ιεραρχίας με κοινωνικά αξιοκρατικά κριτήρια και ευρωπαϊκά standards φυσικά και ανεξάρτητα των επιδόσεών τους. Τη θέση του Υφυπουργού εποφθαλμιούν για αυτό το σκοπό στην παρούσα αλλά και την επόμενη κυβέρνηση.

Να μην κουράζουμε. Εθνικοί λόγοι απαιτούν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά το Μάρτιο για την ελαχιστοποίηση του χρονικού διαστήματος πολιτικής αστάθειας. Είτε η μη ψήφισή της είτε η ψήφισή της από ένα συνονθύλευμα βουλευτών θα οδηγήσουν μαθηματικά σε πολιτική αστάθεια. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί στην κρίσιμη χειμερινή περίοδο όπου προσφέρεται για διάφορα επεισόδια σε εχθρούς. Ας συμβεί όταν θα επιφέρει και τις εθνικές εκλογές και σε καμία περίπτωση αφήνοντας τις κρίσεις του σκληρού πυρήνα του Κράτους μας, την Εθνική μας Άμυνα, σε πολιτικό κενό διαχειριζόμενο από σκοτεινούς κύκλους. Τόσο απλά.

Για τις επικείμενες κρίσεις των κ.κ Αρχηγών  και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων μας, ο κ.Καμμένος κατά την άποψη του thedayaftergr, όπως ήταν ικανός να τις πραγματοποιήσει τόσα χρόνια άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, είναι τώρα. Η υιοθέτηση της άποψης του κ.Κωσταράκου για μη δημοκρατική νομιμοποίηση του, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα, είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε εξάλλου να αφορά και τον ίδιο τον κ.Πρωθυπουργό οδηγώντας σε επικίνδυνες ατραπούς. Εκτός, αν άλλοι σκοποί επιδιωχθούν, επιβαλλόμενοι από τη κ.Μέρκελ που επισκέπτεαι την αποικία της, οσονούπω. 

Οι σεβαστοί απόστρατοι αξιωματικοί οφείλουν να καταλάβουν ότι οι κρίσεις τους είναι σημαντικές και όχι απαραίτητα ορθές. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία τους ασκώντας δοτή δημόσια εξουσία να αποδείξουν τις ικανότητές τους, την υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και να αξιολογηθούν. Από εκεί και πέρα ως απλοί πολίτες πια η κάλπη είναι άδεια και περιμένει τη λαϊκή τους ετυμηγορία για να ανακτήσουν Υπουργεία και Υφυπουργεία. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι δημοκρατικό και κακώς επαναφέρεται συνεχώς...

Thedayaftergr