Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Εβδομάδα στρατιωτικών κρίσεων και όλα τα κακά συμβαίνουν στο Στρατό Ξηράς σήμερα λες και το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον της ηγεσίας του. Είναι κάτι συμπτώσεις που σε βάζουν  σε σκέψεις και αναρωτιέσαι για την πραγματικότητα. Ευτυχώς, αυτή την
εβδομάδα όλα αναμένονται ήσυχα σε αέρα και θάλασσα.

Στον ακριτικό Έβρο υπό την ηγεσία του Στρατηγού Καμπά άλλο ένα εξευτελιστικό περιστατικό, μετά την καταδίκη ενός πρώην Αρχηγού Στρατού ως εγκληματία, έρχεται να αμαυρώσει τα έντιμα στελέχη της πατρίδας. Υπαξιωματικός των κερδοφόρων για πολλούς hot spot συνελήφθη να συνεργάζεται με υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο μετά το Brexit αλλάζει τις στρατηγικές του συνεργασίες στην περιοχή μας με χώρες εκτός Ε.Ε. Ο ίδιος επικαλείται τουρισμό.

Στην ακριτική Σύμη υπό την ηγεσία του Στρατηγού Μανωλάκου ένα ατύχημα με ανατροπή οχήματος κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Ευτυχώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού υπό την Αρχηγία του Στρατηγού Στεφανή οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ληφθεί.

Είναι αυτές οι συμπτώσεις και ό,τι άλλο συμβεί μέχρι την Παρασκευή πρωί, που το ΚΥΣΕΑ φέρεται να συνεδριάσει,  δημιουργούν ένα συναισθηματικό επικοινωνιακό περιβάλλον που δικαιολογεί κάθε λάθος εκτίμηση. Τέτοια εποχή είναι που σύμφωνα με πληροφορίες ανώνυμες καταγγελίες κατέφθαναν στο Πεντάγωνο διαχρονικά για ανωτάτους αξιωματικούς, κατά σύμπτωση και πάλι ικανούς και ηθικούς για να επηρεάσει την κρίση του. 

Τι να τον κάνεις τον πόλεμο πραγματικά αν μπορείς να εξουδετερώνεις ηγεσίες με την επικοινωνία, θα έλεγε ένας θεωρητικός του πολέμου εξ Ανατολών. Να μην αρχίσουμε τις επικρίσεις ενόψει κρίσεων αλλά αν χρειάζονται ένα πράγμα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας πρώτα, όπως φανερώνει η επικαιρότητα, είναι το πόθεν έσχες όλων, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Το ρεπορτάζ λέει ότι καριέρες Στρατηγών τελικά χτίστηκαν πάνω σε προμήθειες και διαγωνισμούς και τώρα αναμένουν δικαιολογημένα το έπαθλο της Αρχηγίας και τίποτα άλλο. Είναι αλήθεια επίσης πως με τα ίδια δημόσια χρήματα άλλοι Αξιωματικοί ως θαυματουργοί  τάιζαν τα φανταράκια φρέσκιες τσιπούρες και άλλοι αξιωματικοί τους τάιζαν μόνο φακές. Τις φακές μάλλον που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα εξασφάλιζε για όλους τους Έλληνες προεκλογικά.

Οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γίνονται με επικοινωνιακά τρικ αλλά με καθαρούς λογαριασμούς. Όποιος φοβάται να πάει σπίτι του, με την ωραία θέα, κ. Αλέξη Τσίπρα, που έδειχνες προσφάτως και στην αγαπημένη σου Άντζελα. Αυτά προς το παρόν, εν αναμονή και του ΚΥΣΕΑ για μία καλύτερη Ελλάδα, με τους ίδιους ή με άλλους Αρχηγούς. Οι βαθιές τομές έχουν νόημα αν φτάνουν στο κόκκαλο αλλιώς η γάγγραινα παραμένει και υπάρχει επικίνδυνα μέσα μας, κ.Υπουργέ Αποστολάκη, δημιουργώντας παρενέργειες και παρεξηγήσεις ακόμα και για το σκοπό αλλά και για το όφελός τους...

Thedayaftergr