Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Μαυραλιθάρια :Εργα ουσίας και όχι βιτρίνας ...


https://d2wzo7cpkz5upz.cloudfront.net/photos2/Peloponisos/SSS/_TIP7201.jpg
 Η αδιαφορία συνεχίζεται...
Σε κανέναν δεν είπαν τίποτα,όλα κρυφά ,έτσι θα μας ζητήσουν την ψήφο τους;;;
Ξέρουν καλά ότι ο λαός ξεχνά,θα ξεχάσει όμως και τώρα;;;;

Το φράγμα που έφτιαξαν ανατολικά του χωριού μας ,έχει την ιστορία του .
Τραυματισμένο από τη θαλασσοταραχή ,με επικίνδυνη κλίση ,γράφει τη δική του ιστορία.Πολλοί πέρασαν το είδαν ,και απήλθαν!! Αλλοι κούνησαν το κεφάλι τους
,άλλοι είπαν διάφορα που δεν μπορούν να γραφούν .
Νομίζω ότι πέρασαν και οι κατασκευαστές που το έφτιαξαν.Εβαλαν λίγη άμμο και το κόλλησαν σαν τον γραφιά που επισυνάπτει ένα φίλο στο άλλο με σελοτέϊπ! Σε κανέναν δεν είπανε τίποτα ,ούτε αν κινδυνεύουν ,ούτε ότι είναι όλα τέλεια.Ομως η τελευταία μίνι θαλασσοταραχή “ ρούφηξε την άμμο  “ και δεν ξέρουμε τις συνέπειες.Αν γίνει άλλη θαλασσοταραχή ,αν ....αν  «θου Κύριε φυλακείν τω στόματί μου».
Η ταμπέλα μένει όμως που λέει το έργο στοίχησε τόσα ...και το έφτιαξε ο τάδε ...για να τον τιμάμε και να του λέμε ευχαριστώ.
Ενας αγράμματος γέροντας που μένει εδώ μου λέει «Κύριε Νίκο ,περπατάω κάθε μέρα δύο χιλ.και βλέπω αυτήν ταμπέλα που λέει καμαρωτά ότι στοίχησε περίπου 1 και κάτι εκατ.ευρώ ,για 100 μ.περίπου ,βλέπω όμως και την ταμπέλα που έφτιαξε στον  Κριό ποταμό της Αιγείρας η ΕΡΓΟΣΕ ,με τεράστιος πασάλους (κολόνες) και με μεγάλα παρόχθια έργα και στοίχισε 3,5 εκατ.ευρώ και κάτι,γιατί αυτή η διαφορά ; γιατί το έργο αυτό είναι τέλειο;;;;»
«Η σιωπή είναι χρυσός» ,απαντάω.
Μάλλον η απάντηση είναι : «δρυός πεσούσης ,πας ανήρ ξυλεύεται»...
10 Δεκ.2018
Νίκος Ζάβαλης 6974773116...