Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Μπρα ντε φερ χωρίς νικητή ΠΑΟ - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Έστειλαν… άουτ το «δώρο» του ΠΑΟΚ! Υπεροχή στο ΟΑΚΑ για τα «μωρά» του Δώνη | Newsit.gr
Ύστερα από ένα αμφίρροπο ματς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0)στο Ολυμπιακό Στάδιο.Το αθηναϊκό ντέρμπι έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία 35.000 οπαδών. Οι γηπεδούχοι με σχηματισμό τριών παικτών στην άμυνα, κατάφεραν να εξουδετερώσουν Μπογέ και Λιβάγια. Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες τους στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα με το σουτ του Γιόχανσον στο 4΄ και με το σουτ του Μακέντα
στο 31΄ που απέκρουσε ο Μπάρκας.
Οι «πράσινοι» έχοντας τον έλεγχο στην αναμέτρηση μάλλον θα πρέπει να νιώθουν αδικημένοι από την έκβαση της αναμέτρησης. Δεν είχαν όμως το γκολ και αυτό τους κόστισε.
Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» από το 30’ και μετά ανέβασαν το ρυθμό τους πίεσαν τα στόπερ του Παναθηναϊκού βγάζοντας δυο φάσεις, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν.
Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη διάθεση να ζητήσει πράγματα από το παιχνίδι και πίεσε την ΑΕΚ. Κι όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες μια και εύρισκαν τρόπο να φτάνουν στην περιοχή του Παναθηναϊκού.
Ήταν όμως απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια. Από το 60 και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές του, να πιέζει από δεξιά και πάλι με τους Γιόχανσον, Κουλιμπαλί και να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Μπάρκα.
Τελικά καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα και το 0-0 ήταν αναπόφευκτο.
Από τους «πράσινους» οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον και Μαυρομμάτης ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την ΑΕΚ προσπάθησαν οι Σιμόες, Πόνσε και Γαλανόπουλος.
Με αρκετά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο ο Αυστριακός Ντράχτα με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί του.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (63΄ Κάτσε), Μπουζούκης (84΄ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81΄ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72΄ Γκάλο), Πόνσε (78΄ Κλωναρίδης)