Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Λεβαδειακός – ΑΕΛ: «Χ»άνουν… οξυγόνο οι Βοιωτοί

Λεβαδειακός – ΑΕΛ: «Χ»άνουν… οξυγόνο οι Βοιωτοί | Newsit.gr
Μετά και από το 1-1 της Βοιωτίας για; την 9η αγωνιστική της Superleague, η ΑΕΛ ανέβηκε στους 8 βαθμούς -έναν πόντο πίσω από τη Λαμία που αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα- την ώρα που ο Λεβαδειακός έφτασε τους 4 και βρίσκεται πάνω από τον ουραγό Απόλλων Σμύρνης (0 βαθμούς) και έναν πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης, που υποδέχεται τη Δευτέρα τη Ξάνθη.
Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα του ματς, αλλά η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε μια “στημένη” φάση και άνοιξε το σκορ. Στο 12′ οι “βυσσινί” κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Πίτι το εκτέλεσε, ο Κοέφ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 0-1.
Παρά την υπεροχή τους, οι Βοιωτοί δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν φάσεις για μεγάλο μέρος του πρώτου 45λέπτου. Οι Θεσσαλοί είχαν πολύ καλή εικόνα στην άμυνα, αλλά στο
42′ κινδύνεψαν να δεχθούν την ισοφάριση. Ο Μαρκόβσκι έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε δύσκολα, με το αριστερό χέρι.
Ο Λεβαδειακός… ζήτησε τη νίκη στην επανάληψη, πίεσε και στο 76′ ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Σαβατογκό. Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 82′ από μια “χρυσή” αλλαγή. Ο Ιωαννίδης μπήκε στο ματς στο 78′ και δυο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το πλασέ από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού χτύπησε στο σώμα του Γκόλια.
Έχοντας πλέον φτιάξει ψυχολογία, ο Λεβαδειακός πίεσε για το νικητήριο γκολ, αλλά στο 87′ ο Επασί χρειάστηκε να βγάλει εντυπωσιακά το πλασέ του Ντέλετιτς. Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ανατροπή, αλλά ο Κρίστενσεν βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Γιακουμάκη (90+3′) διώχνοντας με τα πόδια, στην κορυφαία φάση του ματς.