Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί. "Έφυγε" και ο Νίκος Αντωνιάδης.

Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης – Πένθος για την αθλητική δημοσιογραφία | Newsit.gr 

Ακόμη μια μεγάλη απώλεια βυθίζει στο πένθος την αθλητική δημοσιογραφία και όχι μόνο. Σε ηλικία μόλις 68 ετών έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, ο Νίκος Αντωνιάδης. 

Ο Νίκος Αντωνιάδης, ο άνθρωπος που συνέδεσε τη φωνή του με μερικές από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του ελληνικού στίβου,
άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 68 ετών. Ο θάνατός του έρχεται να βυθίσει στη θλίψη τον κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας, που πενθεί και για το χαμό του Ανδρέα Μπόμη.
Ο σπουδαίος αθλητικός συντάκτης είχε εργαστεί στο Φως των Σπορ, στο Έθνος, τον Ελεύθερο Τύπο και την ΕΡΤ. Μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ήταν εκείνος που συγκίνησε το πανελλήνιο, μεταδίδοντας τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στα 110 μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ το 2000. Και είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού που είχε περιγράψει…

Η φωνή του, μέσα από τη δημόσια τηλεόραση, «έντυσε» και την ιστορική στιγμή που ο Γιουσέιν Μπολτ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο.  

  Νίκος Αντωνιάδης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Ιανουαρίου 1950. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, χτυπημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε ο ΠΣΑΤ.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1981 στο Έθνος. Ένα χρόνο μετά, παράλληλα με το Έθνος, εντάχθηκε στο Φως των Σπορ. Το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αρχίζει η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Μια συνεργασία καθοριστική, μια σχέση ζωής αφού στην ΕΡΤ έμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Συνέδεσε με την φωνή του μεγάλες διακρίσεις, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ κ.ά
«Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του», αναφέρει ο ΠΣΑΤ στην ανακοίνωσή του. Και καταλήγει εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Ο Νίκος Αντωνιάδης υπήρξε ένας απόλυτα καταρτισμένος αθλητικός συντάκτης, ο οποίος εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα στον εργασιακό του χώρο. Ευγενής και αποδεκτός από όλους χάραξε την δική του πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και αφήνει πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συναδέλφους που συνεργάστηκαν μαζί του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Βάσω, τα δυο του παιδιά, τους οικείους και τους φίλους του».