Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μια φορά πλαστογράφοι, πάντα πλαστογράφοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φυσικά δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία: Με κουτοπόνηρο τρόπο, οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν όλα τα παράθυρα και τους… φεγγίτες της Συμφωνίας των Πρεσπών (γι’ αυτό άλλωστε άνοιξαν και τα παράθυρα και οι φεγγίτες με πλήρη επίγνωση της κυβέρνηση) για να ΜΗΝ αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους.
Όπως προκύπτει από τις αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σκοπιανό υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκαν στη Βουλή, το «Βόρεια Μακεδονία» (που έτσι κι’ αλλιώς είναι γράμμα κενό αφού όλα τα άλλα - γλώσσα, ταυτότητα, ιθαγένεια - είναι «μακεδονικά»), το όνομα «Μακεδονία» δεν καταργείται πλήρως, άρα διατηρείται!
Επιπλέον, στο προοίμιο του Συντάγματός τους διατηρούν – με μια ελάχιστη τροποποίηση – την επιτομή του αλυτρωτισμού, που είναι η αναφορά στην Διακήρυξη της ASNOM.

Και κυρίως, συνταγματοποιούν την ύπαρξη σκοπιανών μειονοτήτων σε εδάφη άλλων χωρών (της Ελλάδας δηλαδή), βάζοντας στη σειρά δύο εντελώς αντιφατικά άρθρα. Κάτι που έτσι κι’ αλλιώς θα συνέβαινε, αφού η Συμφωνία αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, χωρίς να προβλέπει ότι αυτό αναγνωρίζεται μόνο σε πρόσωπα και όχι σε ομάδες.
Έχουμε και λέμε:
Στην πρώτη τροπολογία αναφέρεται: «Στο Σύνταγμα οι λέξεις "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αλλάζουν με τις λέξεις "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" και η λέξη "Μακεδονία" αλλάζει με τις λέξεις "Βόρεια Μακεδονία", εκτός του άρθρου 36».
Για «ιστορικούς λόγους» είπαν οι Σκοπιανοί και φαίνεται ότι αποδέχθηκε η ελληνική πλευρά. Η χειρότερη δικαιολογία, διότι υποτίθεται ότι ο σκοπός ήταν να απαλειφθούν αυτοί οι περίφημοι «ιστορικοί λόγοι», που ουσιαστικά αποτελούν πλαστογράφηση της Ιστορίας και πηγή του σύγχρονου αλυτρωτισμού.
Σύμφωνα με το (διατηρούμενο) Άρθρο 36, λοιπόν, «Η Δημοκρατία εγγυάται συγκεκριμένα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και σε όλους τους ‘’Μακεδονικούς’’ εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, στους ανάπηρους πολέμου, σε εκδιωγμένους και φυλακισμένους για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του ‘’Μακεδονικού λαού’’ και της ‘’Μακεδονικής'' πολιτειακής υπόστασης όσο και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς μέσα υλικής και κοινωνικής διαβίωσης. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται από το νόμο», αναφέρει το επίμαχο άρθρο, όπου θα διατηρηθεί ο όρος «Μακεδονία».
Δηλαδή, με το πρόσχημα των βετεράνων (που κατά τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο θα εκλείψουν), διατηρούν το όνομα «Μακεδονία». Επιπλέον, ποιοι άλλοι… Σκοπιανοί Μαθουσάλες μπορεί να επιβιώνουν πλην αυτών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ποιοι είναι αυτοί οι «μακεδονικοί εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες»; Και βέβαια, ποιοι είναι οι φυλακισμένοι και οι «εκδιωγμένοι» για «τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του ‘’Μακεδονικού λαού’’ και της ‘’Μακεδονικής'' πολιτειακής υπόστασης»; Δηλαδή, αναγνωρίζεται επίσημα ότι αυτοί που δηλώνουν «εθνικά Μακεδόνες», δηλαδή και οι εγχώριοι του «Ουράνιου Τόξου», αναγνωρίζονται, ζουν και βασιλεύουν. Μακεδονική μειονότητα από το παράθυρο – δηλαδή!
Στη δεύτερη τροπολογία αναφέρεται: «Στο Προοίμιο του Συντάγματος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" οι λέξεις "οι αποφάσεις της ASNOM" αντικαθίστανται με τις λέξεις "η Διακήρυξη της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM προς τον μακεδονικό λαό για την πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση της ASNOM". Μετά την λέξη "έτος" προστίθενται οι λέξεις "και της Συμφωνίας-Πλαισίου της Οχρίδας", ενώ διαγράφονται οι λέξεις "αποφάσισαν να"».
Δηλαδή διατηρείται η αναφορά στην Διακήρυξη της ASNOM, απλώς φεύγει η αναφορά στη λέξη «αποφάσεις».
Το συγκεκριμένο άρθρο ανέφερε:
«Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο Μακεδονικός λαός καθώς και οι πολίτες που ζουν εντός των συνόρων της, και είναι μέλη του Αλβανικού λαού, του Τουρκικού λαού, του βλάχικου, του Σερβικού, του Ρομανί, του Βοσνιακού λαού και άλλων παίρνουν την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της πατρογονικής γης, γνωρίζοντας και ευγνωμονώντας τους προγόνους για τις θυσίες και την αφοσίωση τους στον αγώνα τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Μακεδονίας και υπεύθυνοι για τις μελλοντικές γενεές να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ό,τι είναι πολύτιμο από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη συνύπαρξη εντός της Μακεδονίας, τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι του κοινού καλού - Δημοκρατίας της Μακεδονίας - σύμφωνα με την παράδοση της Δημοκρατίας του Κρούσοβο και τις αποφάσεις του Αντιφασιστικής Λαϊκής Απελευθερωτικής Συνέλευσης της Μακεδονίας (ASNOM) και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου, 1991, αποφάσισαν να συστήσουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος…»
Ως γνωστόν, η ASNOM είχε ως βασικό στόχο μια ενωμένη γεωγραφικά Μακεδονία και βασικό αξίωμά της ήταν πως τα εκτός Σκοπίων τμήματα της Μακεδονίας τελούν υπό κατοχή!
Επομένως, η συγκεκριμένη αναφορά στο προοίμιο του Συντάγματος έπρεπε να απαλειφθεί πλήρως διότι αποτελεί την μήτρα του «μακεδονισμού»!
Στην τρίτη τροπολογία αναφέρεται: «Η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών».
Αλλά στην τέταρτη τροπολογία αναφέρεται:
«1. Η Πολιτεία προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και την πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού.
 2. Η Πολιτεία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα.
 3. Η Πολιτεία μεριμνά για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζουν στο εξωτερικό.
 4. Επ' αυτού, η Πολιτεία δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις».
Με αυτήν την τροπολογία ψευδεπίγραφα αντικαθίσταται το Άρθρο 49 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο:
«Η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες, βοηθά την πολιτισμική ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς μεταξύ τους». Στην τελευταία αναθεώρηση είχε γίνει μια προσθήκη, που αναφερόταν «στην άσκηση αυτής της μέριμνας η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών ή στις εσωτερικές υποθέσεις τους».
Δηλαδή, ΔΕΝ αλλάζουν τίποτε. Απλά βάζουν στη σειρά δύο αντικρουόμενες παραγράφους (όπως είχαν κάνει και με την προσθήκη στην προηγούμενη αναθεώρηση).
Διότι από τη μια λένε ότι δεν θα αναμιγνύονται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών, την ίδια στιγμή όμως, επαναλαμβάνουν ότι θα «μεριμνούν για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζουν στο εξωτερικό».
Δηλαδή, δεν θα μεριμνούν μόνο για τους υπηκόους τους που ζουν στο εξωτερικό ή για την διασπορά τους, όπως είχαμε πληροφορηθεί, αλλά και για αυτούς που «ανήκουν στον μακεδονικό λαό» - και επομένως και για αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στον «μακεδονικό λαό», δηλαδή και για τους «δικούς» μας.
Και τελικά μας έλεγαν ψέματα όταν υποστήριζαν ότι θα μεταφερθεί στο σκοπιανό Συνταγμα το άρθρο 108 του δικού μας Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια».
Το δικό μας Σύνταγμα επιβάλλει να μεριμνά το Κράτος για τον απόδημο ελληνισμό και τους Έλληνες πολίτες που ζουν εκτός Ελλάδας και όχι για τους «ανήκοντες» στον ελληνικό λαό. Η λέξη «ανήκοντες» προφανώς τοποθετήθηκε σκόπιμα και πονηρά.
Συμπέρασμα: Εν γνώσει τους Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος παρέδωσαν τα πάντα στους Σκοπιανούς και υπέγραψαν μια συμφωνία που επιτρέπει σειρά παραβιάσεων και αυτοακύρωσής της.
Γιατί οι Σκοπιανοί ΔΕΝ κάνουν καμιά αναθεώρηση! Απλώς συνεχίζουν τις πλαστογραφίες!

elzoni.gr