Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης «Μας γεμίζει περηφάνια η δύναμη ψυχής των αθλητών του Ancient Messene Open»


 
Στην τελετή απονομών του 3ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Στο διεθνές τουρνουά, που στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχαν αθλητές από δώδεκα χώρες, οι οποίοι εκτός της αγωνιστικής τους παρουσίας, πέρασαν μηνύματα ζωής, θάρρους και αξιοπρέπειας.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για όλη την Πελοπόννησο, το ότι οι αθλητές αυτού του τουρνουά βρήκαν την δύναμη ψυχής και το κουράγιο, προκειμένου να οργανώσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτό το εξαιρετικό event, αυτή την εξαιρετική διοργάνωση που διευρύνει τα όρια της ανθρωπιάς μας, αλλά και τη συνεννόησης και της συνεργασίας που είναι απαραίτητη.
Εμείς εδώ στην Πελοπόννησο, είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς, είμαστε πολύ περήφανοι για τον αγώνα που δίνετε και είμαστε περήφανοι για την δύναμη ψυχής που κρύβετε μέσα σας. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω δημόσια που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία.
Είστε σε μία Περιφέρεια που αποτελεί την ψυχή και τον κορμό της εθνικής ιστορίας. Η Πελοπόννησος είναι το κέντρο του Πολιτισμού και θεωρώ ότι θα φύγετε με πολύ καλές εντυπώσεις για μας.
Όπως και στην σημερινή περιήγηση σας στην Αρχαία Μεσσήνη, θα πρέπει να καταλάβετε ότι είσαστε σε μία Περιφέρεια που για 10000 χρόνια υπάρχει συνεχής κατοίκηση.
Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ικανοποίηση μου, αλλά και τις ευχαριστίες μου απέναντι στα τρία πρόσωπα που συνέβαλλαν και πήραν  αυτή την πρωτοβουλία, τον Γιώργο Λαζαρίδη, τον Ανδρέα Ζαγάκο και τον Άρη Κορομηλά. Θέλω να σας πω ότι για του χρόνου να αρχίστε από τώρα την προετοιμασία, ώστε να είναι ακόμα καλύτερο αυτό το διεθνές γεγονός.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σας καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι από το κόστος του 4ου αγώνα, που πρέπει να σηματοδοτήσει έναν καινούργιο συμβολισμό για τον αγώνα που κάνετε.
Θα ήθελα να ανακοινώσω, πώς μαζί με τις Αντιπεριφερειάρχες και τους συνεργάτες μου, έχουμε κάνει ήδη την πρόταση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να μας παραχωρηθεί ένας μεγάλος χώρος από το Παλαιό Στρατόπεδο, όπου μέσα σε αυτό το χώρο -που θα είναι ειδικός χώρος ως camping των ΑΜΕΑ με πολύ σύγχρονες προδιαγραφές- θα υπάρξει σημαντικός αθλητικός χώρος για όλες τις αθλητικές ανάγκες και για την προετοιμασία όλων των αθλητών σε αυτή την τιμώμενη κοινωνική ομάδα.
Στην προσπάθεια αυτή, επικεφαλής θα είναι οι τρεις πρωτεργάτες, οι οποίοι μαζί με όλους εμάς, σαν βοηθοί τους, θα επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το στόχο».