Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός: Πέντε λόγοι που η νίκη είναι «μονόδρομος»

Ολυμπιακός: Πέντε λόγοι που η νίκη είναι «μονόδρομος» | in.gr 
 

Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται την Κυριακή το βράδυ με τον Αστέρα Τρίπολης και σκέφτονται μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η νίκη είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του λιμανιού. 

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις «παγίδες» που κρύβουν τα παιχνίδια μετά
την διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Και αυτές τις «παγίδες» θέλει ν’ αποφύγει ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεθαυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης δεν θα είναι εύκολη.
Ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών θεωρεί πολύ σημαντικό τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα. Κι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και μάλιστα για πολλούς λόγους.
Ο 48χρονος κόουτς της ομάδας του λιμανιού καταλαβαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς στο ματς με τους Αρκάδες και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ζητά συνεχώς από τους παίκτες του προσοχή και συγκέντρωση.
Πάμε όμως να δούμε για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ομάδα της Τρίπολης.
1.Πρώτα απ’ όλα οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πάρουν τους τρεις πόντους για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να πετύχουν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια.
2.Το κυριακάτικο παιχνίδι θα είναι το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν δύο νίκες στους αγώνες με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά είναι να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό την έδρα της και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να κάνει το 3 στα 3 στα πρώτα του ματς στο Καραϊσκάκη.
Οι ερυθρόλευκοι στηρίζουν πολλά στην έδρα τους και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με βάση το πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός θα δώσει εννιά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τους πειραιώτες να πετύχουν εννιά νίκες στα εντός έδρας ματς που θα δώσουν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
3.Πολλές φορές, όπως προαναφέραμε, τα παιχνίδια μετά από υποχρεώσεις Εθνικών ομάδων κρύβουν «παγίδες». Θα είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να κερδίσει τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα γιατί έτσι θα δείξει πως υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή. Αυτό θέλει ο Μαρτίνς από την ομάδα του κι αυτό καλούνται να δείξουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.
4.Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης υπάρχει στο πρόγραμμα ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Πέμπτη στο Φάληρο την Μπέτις, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά να έχει κερδίσει τον Αστέρα. Αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα με την ισπανική ομάδα. Κι αυτό θα παίξει φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Γιουρόπα.
5.Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα στο περσινό πρωτάθλημα, καθώς και τα δύο ματς των πειραιωτών με τους Αρκάδες έληξαν ισόπαλα (1-1). Αν λοιπόν οι πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα με την ομάδα της Τρίπολης, θα είναι στο + 2 σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα.
Με βάση λοιπόν όσα προαναφέραμε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς ζητά από τους παίκτες του να δώσουν το 100%.
Αυτό που είναι σίγουρο αφορά τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο ματς.