Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Χριστίνας και Γεωργίου Ανδρ. Γεωργαντόπουλου


https://i1.rgstatic.net/ii/profile.image/283026408919040-1444490162095_Q512/George_Georgantopoulos.jpg http://galaxy.hua.gr/~geo/images/stories/georgantopoulou.jpg
Ο Διεθνής Εκδοτικός Οίκος  Επιστημονικών και Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων WILEY συμπεριέλαβε στις εκδόσεις του  και στη σειρά Science, Society and New Technologies Series (Engineering, Energy and Architecture set) το επιστημονικό σύγγραμμα των Ευρωστίνιων Πανεπιστημιακών Καθηγητών Χριστίνας και Γεωργίου Ανδρ. Γεωργαντόπουλου  (Head of  Engineering  του Πολυτεχνείου του Bahrain  η πρώτη και Ομ. Καθηγητής Αεροδυναμικής της Σχολής Ικάρων ο δεύτερος).
Το πόνημα τους αφορά την Μηχανική Ρευστών και τις εφαρμογές της στις
υδραυλικές εγκαταστάσεις και στην αεροδυναμική με τίτλο «Fluid Mechanics in Channel, Pipe and Aerodynamic Design Geometries».
Η έκδοση αυτή αποτελείται από δύο τόμους των 350 σελίδων ο καθένας, όπου περιλαμβάνονται όλες οι μορφές ροής των ρευστών.
Η ύλη και των δύο τόμων είναι κατανεμημένη σε 9 κεφάλαια, από τα οποία το καθένα αποτελεί χωριστή ενότητα για τις διάφορες μορφές ροών. Το σύγγραμμα αρχίζει με τις βασικές έννοιες και ιδιότητες των ρευστών και συνεχίζει με την Υδροστατική, την Αεροστατική, τη Ροή των ρευστών, τη Ροή σε κλειστούς αγωγούς (υδραυλικές εγκαταστάσεις, δίκτυα αυτών και συνδέσεις ), τη Ροή σε ανοικτούς αγωγούς (διώρυγες και φράγματα), τη θεωρία του Οριακού Στρώματος (Βoundary Layer) του Prandtl και  τέλος, τη Ροή γύρω από τα στερεά σώματα (αυτοκίνητα, πλοία, αεροσκάφη). Κάθε κεφάλαιο κλείνει με Τυπολόγιο, Ερωτήσεις, Λυμένες ασκήσεις, και Ασκήσεις για λύση. Το έργο ολοκληρώνεται με Appendix, βιβλιογραφία και Ευρετήριο όρων.
Η έκδοση αυτή αποτελεί διεθνή αναγνώριση των δύο συγγραφέων στο εκδοτικό επιστημονικό γίγνεσθαι, η οποία αντανακλάται στα Ιδρύματα στα οποία εργάζονται και εργάστηκαν (Πολυτεχνείο Bahrain, σχολή Ικάρων) στην οικογένειά τους, στον τόπο καταγωγής τους, το Δερβένι Κορινθίας, και τελικά στη χώρα μας.
Οι Κορινθιακοί Ορίζοντες τους συγχαίρουν.

Υ.Γ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ομ. Καθ. Γ. Γεωργαντόπουλο, τηλ. 6977659797