Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Απόψε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος – Με επιθετικό σχήμα οι «δικέφαλοι»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/aek-paok-500-1.jpg
Σήμερα στις 20:30 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς που δικαίως χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι αποδείξεων όχι μόνο για τους δύο συλλόγους αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκινώντας από τις δύο ομάδες θα πρέπει να αφαιρέσουμε ότι η Eνωση μετά την
κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει να πανηγυρίσει το νταμπλ ώστε να δώσει εντός του γηπέδου την απάντησή της στους Θεσσαλονικείς για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
Με τον ίδιο στόχο θα κατέβει και ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, καθώς έχει αμφισβητήσει τον τίτλο που κατέκτησε η ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων και θέλει να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα όπου πήρε τον τίτλο του Κυπέλλου στον τελικό που έπαιξε με την Ενωση στον Βόλο.
Η ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ είναι μεγάλη αλλά αν αυτή δεν μείνει μόνο στα λόγια και στα tweets αύριο το βράδυ το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με εξοστρακισμό από τη διεθνή κοινότητα. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ που θα έχει απεσταλμένους στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει τον τελικό ως την τελευταία ευκαιρία που έχουν δώσει στην Ελλάδα για να αποφύγει το ποδοσφαιρικό grexit και αν γίνει το παραμικρό δεν θα υπάρχει γυρισμός.
Σε αυτό αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm: «Είναι ένα κατόρθωμα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου αυτό που βιώνουμε. Ελπίζω οι παράγοντες των ομάδων να το έχουν καταλάβει αυτό το πράγμα. Δυστυχώς μιλάμε με πολεμικούς όρους και μιλάμε για σχέδιο δράσης, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ολοι θα κριθούν στο τέλος, όλοι θα κριθούν την Κυριακή το πρωί. Η δαμόκλειος σπάθη του grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους από νωρίς σήμερα το πρωί ώστε να διασφαλίσουν και την ομαλή μετάβαση των οπαδών των δύο ομάδων στο γήπεδο αλλά και την περιφρούρηση της τάξης εντός και εκτός ΟΑΚΑ. Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς τις προηγούμενες ώρες πολλές φορές οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με σκληροπυρηνικούς οπαδούς στο κέντρο της Αθήνας που είναι η μία από τις επικίνδυνες εστίες, ιδίως στην περιοχή που βρίσκεται ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ.
 Αποδείξεις όμως καλείται να δώσει και η ΚΕΔ για την πρωτοφανή της απόφαση να απαξιώσει τους Ελληνες διαιτητές και, σε αντίθεση με το καταστατικό, να ορίσει ξένη διαιτητική πεντάδα για τον τελικό. Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα με χθεσινή του επιστολή προς τους Ελληνες διαιτητές και βοηθούς προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι με αυτή του την κίνηση δεν αίρει την εμπιστοσύνη του στους Ελληνες διαιτητές αλλά θέλησε να τους προστατεύσει κόντρα στο κλίμα πόλωσης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και θέλοντας να διασφαλίσουμε τα ανώτερα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας, αποφασίστηκε, κατ’ εξαίρεση, να προσκληθεί μία ομάδα ξένων διαιτητών για τον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου. Σκοπός αυτού του μέτρου ήταν η αποφυγή της έκθεσής σας σε ένα εχθρικό περιβάλλον, το οποίο όλοι έχετε βιώσει κατά τη διάρκεια της σεζόν και να προστατεύσει τον καθέναν από εσάς. Από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας και την ειλικρίνεια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας, την ομάδα της διαιτησίας».
Mετά από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της COSMOTE TV, της ΕΠΟ και της ΕΡΤ αποφασίστηκε να μεταδοθεί ο αυριανός τελικός και από τη δημόσια τηλεόραση σε μαγνητοσκόπηση, στις 00:00. Ο τελικός της Εurovision – με την Ελένη Φουρέιρα παρούσα – θα μεταδίδεται live στην ΕΡΤ1 και σε μαγνητοσκόπηση ο τελικός του Κυπέλλου στην ΕΡΤ2.
Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και το μεσημέρι δεν είχε βρεθεί τηλεοπτική στέγη «ελεύθερου» καναλιού για την μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του τελικού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, αλλά μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να τον μεταδώσει η ΕΡΤ 2 στις 00:00.
Επισημαίνεται ότι όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου από τη συνδρομητική πλατφόρμα, θα μπορούν να τον δουν από το Facebook της COSMOTE TV, στις 21:00. Δηλαδή, με μισή ώρα καθυστέρηση συγκριτικά με την προκαθορισμένη σέντρα του παιχνιδιού.
Η Cosmote TV έχει κάνει την σχετική ενημέρωση προς τους συνδρομητές της, επομένως είτε μέσα από το κανάλι της που θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα είτε μέσα από το δικό της Facebook (30 λεπτά αργότερα) θα μπορούν άπαντες να απολαύσουν τη μεγάλη μάχη της πρωταθλήτριας ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει το back to back στο Κύπελλο Ελλάδας.