Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Βενιζέλος για Novartis : Το βαθύ κράτος στεγάζεται και πάλι στη Δικαιοσύνη


 
Εντονα φορτισμένος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis. 
«Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Πολύ μίζερη η αναφορά στο
όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό» σημείωσε.
Ο βουλευτής ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο βήμα «πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου, μπήκε στη δικογραφία από συνήθεια». Διακυβεύεται ο θεσμός της δημοκρατίας και του «κράτους δικαίου» τονίζει ο κ. Βενιζέλος και μιλά για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.
«Το βαθύ κράτος στεγάζεται στη Δικαιοσύνη», «το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει». Πουθενά αλλού δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων παρά μόνο στην Ελλάδα. «Εγώ είμαι κάρφος στον οφθαλμόν σας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
«Διακυβεύονται οι θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος και του συντεταγμένου κράτους δικαίου» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απάντησε: «Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε και την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο».
«Από εκφραστές του αντισυστημισμού γίνατε τα καλύτερα παιδιά των Ευρωπαίων» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».
«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Θυμάστε ότι εγώ πριν απόκαιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;».

«Ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έκανε ειδική αναφορά στα Ίμια.
«Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί τώρα γνωρίζαμε τα πάντα.
Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και επανέφεραν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ως θεωρία τουρκοποίησης των Ιμίων» ήταν η ανάγνωση των τελευταίων γεγονότων από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση αναζητάει την εύκολη διαφυγή, τόνισε, συνδέοντας τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση της Novartis.
Η διευθύντρια του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού πιέζει τους Εφέτες να μην ασκήσουν τα δικαιώματά τους, υπογράμμισε, «φωτογραφίζοντας» την κυρία Θάνου.
Στέλνω από το βήμα της Βουλής μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας στη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστών, ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: Το φάντασμα του Γκόλια ζωντανεύει.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «σκευωρία, που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που ερευνά την υπόθεση Novartis».
Προσχωρήσατε στη γραμμή μας και αυτό δεν το αντέχετε, δεν μπορείτε να το δικαιολογήσετε στο ακροατήριό σας, είπε ο κ. Βενιζέλος, αναφέροντας ότι επελέγησαν ως στόχοι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης -ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πολιτικός στόχος είναι προφανής: διεμβολισμός της ΝΔ και στόχευση των προσώπων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δεν συναινούν στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Πουθενά δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών

Ζήτησε από τους δικαστές στο όνομα του Δικαίου να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη και αυτό το έχει πάρει «υπεργολαβία» η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης.
Επί ενός υπαρκτού φαρμακευτικού σκανδάλου διεθνών διαστάσεων εναποτίθεται μια πολιτική σκευωρία. Πουθενά αλλού δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της αλλά και ότι ο κος Πικραμμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ο Γ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Αναφέρθηκε σε «παραλείψεις προσώπων». Είναι όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με στόχο να διεμβολίζει την ΝΔ με το ονοματολογικό και την Δημοκρατική Συμπαράταξη με αυτούς που στέκονται ενάντια στην σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.