Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«Χρυσό» βαθμό ο Απόλλων Σμύρνης στα Χανιά!

«Καταδικασμένος» ο Πλατανιάς – «Χρυσό» βαθμό ο Απόλλων Σμύρνης! | Newsit.gr
Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να βάλει… φωτιά στη “μάχη” της παραμονής. Οι Κρητικοί έμειναν στο 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς που ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική της Superleague κι έτσι είδαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία να ελαχιστοποιούνται. Οι Κρητικοί είχαν και την πρώτη καλή φάση στο 16′. Ο Ενσικουλού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Τσόβιτς έδιωξε τον κίνδυνο.
Οι φιλοξενούμενοι όμως ισορρόπησαν το παιχνίδι σχετικά γρήγορα και στο 24′ “άγγιξαν” το 0-1. Ο Ναδάλες “έσπασε” την μπάλα στον Κοντοέ ο οποίος έπιασε το συρτό πλασέ από το ύψος της
μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κλιάϊτς. Πέρα από αυτή τη φάση, δεν είδαμε κάτι το αξιοσημείωτο στο πρώτο… τραγικό 45λεπτο.
Ο Πλατανιάς προσπάθησε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ με την έναρξη της επανάληψης, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης αμύνθηκε σθεναρά. Μάλιστα, ένα επιθετικό… ξέσπασμα ήταν αρκετό για να του φέρει το 0-1. Ο Ενσικουλού έκανε χέρι στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η εκτέλεση φάουλ του Κονέ βρήκε στο τείχος, ο Τσουκαλάς πήρε το ριμπάουντ και ανάγκασε τον Κλιάιτς να κάνει μια εκπληκτή επέμβαση. Ο Κοντοές όμως εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και με προβολή άνοιξε το σκορ και πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του!
Το… κλίμα για τους παίκτες του Πλατανιά “βάρυνε”, ενώ το παιχνίδι δεν μπόρεσε να πάρει ρυθμό, μετά και τις συχνές πτώσεις των φιλοξενούμενων, από τραυματισμό (η πλευρά του Πλατανιά έκανε πολλά παράπονα στον διαιτητή Αρετόπουλο γι’ αυτό το γεγονός).
Στο 81′ όμως το ματς πήρε “φωτιά”! Ο Πλιάτσικας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσόβιτς -στην προσπάθεια να μπλοκάρει- βρήκε με την πλάτη στο δεξί του δοκάρι, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και ο Πετρόπουλος έστειλε την μπάλα στο κενό τέρμα για το 1-1.
Ο κόσμος προσπάθησε να “σπρώξει” τον Πλατανιά προς τη νίκη, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που παραλίγο να φτάσει στο 1-2 στο 90′. Μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Τσουκαλάς έπιασε σουτ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κλιάιτς έδιωξε δύσκολα. Το γκολ του Πετρόπουλου στο 90+5′ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, φάση που ήταν και η τελευταία του αγώνα.
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάϊτς, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος (84΄ Ντουάλα), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουντότζι, Μαλσά (57΄ Πλιάτσικας), Νίλι (71΄ Κασάλιτσα), Ενσικουλού
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Τσουκαλάς, Ναδάλες (90΄+3 Χουάρες), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (73΄ Μενδρινός), Ελμπάζ (46΄ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Στάθης, Μπαρτολίνι