Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (διακοπή), νίκες για Ξάνθη, Παναιτωλικό και Λάρισα

 Live: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (διακοπή), νίκες για Ξάνθη, Παναιτωλικό και Λάρισα
Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό , δεν ξεκίνησε ποτέ  .  Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, συνοδευόμενος από τον γιατρό των «ερυθρολεύκων» Χρήστο Θέο, αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας για να εξεταστεί σε νοσοκομείο, μετά το αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι του. Αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ.Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τη NOVA, ο Όσκαρ Γκαρθία βρίσκεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και μάλιστα θα διανυκτερεύσει εκεί νοσηλευόμενος.
Σχεδόν τρεις ώρες μετά από την προγραμματισμένη σέντρα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που δεν άρχισε ποτέ και στα αποδυτήρια της Τούμπας συνεχίζουν να βρίσκονται οι δύο ομάδες και οι διαιτητές.
Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ένταση ακόμα σε αυτά με τους ανθρώπους των δύο ομάδων κι ενώ όλοι περιμένουν να δουν τι θα γράψει τελικά ο διαιτητής της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνα.
=============

Η αυλαία στα ματς της Κυριακής , για την 23η αγωνιστική της Super League,
άνοιξε στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη λύγισε με 2-0 την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ακριτική ομάδα κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Λισγάρα (55') και Αλμπάνη (78' αυτογκόλ). Η ήττα αυτή μεγαλώνει τα προβλήματα για τον Απόλλωνα, που συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (57' Κάστρο), Μεχία, Κίκε (46' Τριάδης), Καμαρά, Ντουρίκτσοβιτς (84' Μελιόπουλος), Γέντρισεκ. Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές (67' Σιατραβάνης), Κύργιας, Παπάζογλου, Στάθης, Ναδάλες, Κονέ (84' Ντίντακ), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (79' Ανιέτε), Στόουκς.
=========
Την τρίτη διαδοχική νίκη του πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 1-0 στο Αγρίνιο της Κέρκυρας. Το γκολ του Γουίλιαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στάθηκε αρκετό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που πλησίασε σε απόσταση τριών βαθμών από την πέμπτη θέση και ελπίζει να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη.
Στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμειναν οι «Φαίακες», που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την ήττα του Απόλλωνα στην Ξάνθη και να αποσπαστούν βαθμολογικά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μύγας, Μαρινάκης, Πάουλο (10΄ Βασιλούδης), Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (88΄ Ιταμπέλ), Ντίας, Γουίλιαν (80΄ Μπράβο) ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Γεωργίου (73΄ Ζορμπάς), Παμλίδης (69΄ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης, Ρόλε (79΄ Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης.
=========== 
Νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) και γκολ του Ντέλετιτς στο 69΄, σημείωσε και η Λάρισσα επι του Πλατανιά,  στην επιστροφή του Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο της ΑΕΛ.  και  «έσπρωξε» τους  Κρητικούς ακόμη πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία.
ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46΄ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62΄ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Ναζλίδης (75΄ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ντικαμονά, Πετρόπουλος (83΄ Κασάλιτσα), Καρυπίδης, Στάμου (74΄ Ουντότζι), Βάντερσον (54΄ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Νίλι, Ενσικουλού.

===========

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το επίσης πολύ σημαντικό ματς Ατρόμητος - ΑΕΚ (19:30).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 23η αγωνιστική της Super League:
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 0-0

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0
(48΄ Μουνιέ, 64΄ Ινσούα)

Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 2-0
(55' Λισγάρας, 78' αυτογκόλ Αλμπάνης)

ΑΕΛ-Πλατανιάς 1-0
(69΄ Ντέλετιτς)

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-0
(45΄+ Γουίλιαν)


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 25/2 (19:30)
Ατρόμητος-ΑΕΚ 26/2 (19:30)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 52 -22αγ.
2. ΑΕΚ 50 -22αγ.
3. Ολυμπιακός 46 -22αγ.
4. Ατρόμητος 42 -22αγ.
5. Ξάνθη 32
. Πανιώνιος 32
7. Παναθηναϊκός 30
8. ΠΑΣ Γιάννινα 29
. Αστέρας Τρίπολης 29
. Παναιτωλικός 29
11. Λεβαδειακός 26
12. ΑΕΛ 25
13. Λαμία 20
14. Κέρκυρα 18
15. Απόλλων Σμύρνης 16
16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.