Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ζωντανός μέσω Καρδίτσας ο Παναιγιάλειος!

 Τρίκαλα - Παναχαϊκή 0-1 (vid)
Ο Παναιγιάλειος επικράτησε της Σπάρτης με 1-0, με την Δόξα Δράμας να περνά από την Καρδίτσα με το ίδιο σκορ και να κρατάει ζωντανή την ομάδα του Αιγίου στο κυνήγι της παραμονής 
Γκολ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με την Σπάρτη σημείωσε ο Παναιγιάλειος, το οποίος τελικά ήταν κι αυτό που του έδωσε τη νίκη.
Συγκεκριμένα, ο Μάριος Τζανουλίνος, έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μόλις στο 1'. Από εκεί και πέρα η Σπάρτη προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει την ισοφάριση, απείλησε με τους Αγιούποφ, Σταματή, χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει, με τους γηπεδούχους από εκεί και πέρα να ισορροπούν την αναμέτρηση και να κρατούν το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ίδια η εικόνα και στην επανάληψη. Η μεγάλη φάση έλειψε από το παιχνίδι με την Σπάρτη και πάλι να είναι καλύτερη και να ψάχνει την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρνει. Μάλιστα, στο 66' ο Τζανουλίνος και πάλι με μακρινό σουτ απείλησε αλλά τελικά το 1-0 παρέμεινε με τον Παναιγιάλειο να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά του για παραμονή στην κατηγορία.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Ρέλλας, Μηλιώτης, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Τζανουλίνος, Πολινιάδης, Αγιούποφ (85' Σμίλτος), Ζαφειράκης (91' Γραμματίκας), Σκαρτσίλας, Σταματής.
ΣΠΑΡΤΗ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος (50' Φουρτάδο), Μπουζούκης, Τσιμότζι (78' Σανδραβέλης), Ράντι, Ράνος (67' Μουζακίτης), Γουόρντεν.
=======
Το παιχνίδι στην Καρδίτσα έγινε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, με την Δόξα Δράμας να βρίσκει τον τρόπο να πάρει ένα σημαντικό διπλό με 0-1.
Στο πρώτο μέρος, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιξαν περισσότερο λασπομαχία παρά ποδόσφαιρο, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Σε μία εξ αυτών ο Βίτλης με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ. Η Δόξα ήταν ανώτερη, αλλά το γκολ της έλειπε.
Στην επανάληψη όμως, οι «Μαυραετοί» βρήκαν το γκολ από τα αποδυτήρια και αυτό τους έδωσε τη νίκη. Στο 47', ο Κουσκουνάς μετά από μπαλιά του Γουνδουλάκη με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η Αναγέννηση απείλησε με τον Τζέκο στο 70', αλλά από εκεί και πέρα το παραμικρό με το 0-1 να μένει μέχρι τέλους.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Κωνσταντινόπουλος, Θεοδωράκης (4’ Καραγιάννης), Μπούσδρας, Καρρίκι, Σουντουρά, Σταματάκης (73’ Ντάγκρας), Μπιτέλης, Πλαβούκος, Χαντζάρας (50’ Τζέκος), Κονέ.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Γκότοβος, Όστοϊτς, Σιώπης, Βαλλιάνος, Μαρκόπουλος, Βιτλής (84’ Ντατίδης), Ματσούκας (62’ Μπαϊκαρά), Γουνδουλάκης (77’ Ντιμιτρόφσκι), Κουσκουνάς, Ριζογιάννης
========
 Ο Άρης ήταν επιβλητικός στο Αιγίνιο καθώς επικράτησε με 1-4 του Αιγινιακού και παραμείνει αήττητος στην κορυφή της Football League έπειτα από 18 αγώνες.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης(68’ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης(57’ Χότζιτς), Πολύζος(46’ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Πέριτς, Παπαδόπουλος.
ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας(65’ Μιλούνοβιτς), Πασάς (36′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος, Παυλίδης(76’ Νίκιτς).
==============
 Ακόμα μία εντός έδρας επικράτηση του ΟΦΗ στην φετινή Football League που τον κρατά στην 2η θέση και φυσικά σε τροχιά ανόδου. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Πανσερραϊκού. Ο Βουό με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 1-0. Ο Σιάκκας με τον Πολίτη μπερδεύτηκαν στην φάση και ο άσος του ΟΦΗ αξιοποίησε την ιδανική ευκαιρία να σκοράρει. 
Στο 22' ο ΟΦΗ ζήτησε ξανά πέναλτι για σπρώξιμο στον Βουό. Στο 47' ήρθε και το 2-0. Ο Ντίνας έκανε το 1-2 με τον Βουό και μετά ο Έλληνας άσος σούταρε μέσα στην περιοχή για να σκοράρει παρά την προσπάθεια του Πολίτη να διώξει. Στο 49' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Σιάκκα και μετά από πλασέ του. Ο ΟΦΗ είχε στο 53' και στο 56' δύο καλά σουτ των Μάνου και Κουτσιανικούλη. 
ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μαχαίρας (77′ Βαφέας), Παπαστεριανός, Ντίνας (65′ Πουρτουλίδης), Μάνος, Κουτσιανικούλης (81′ Κοέλιο), Μάνος και Βουό.
Πανσερραϊκός (Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ορφανίδης (76′ Ναζίμ), Ποζατζίδης, Τσελεπίδης, Σιάκκας, Παπουτσογιαννόπουλος (84′ Καπτέλι), Ρούσσος, Κάκο, Δούμτσιος, Κρητικός και Ενόμο (56′ Χατζητερζόγλου).

==============
Επαγγελματική νίκη για την Παναχαϊκή! Οι Πατρινοί, έδειξαν χαρακτήρα στα Τρίκαλα, κατάφεραν να επικρατήσουν με 0-1
Το παιχνίδι για μισή ώρα ήταν πραγματικά πολύ κακό! Από το μισάωρο κι έπειτα όμως η Παναχαϊκή το έλεγξε απόλυτα και κατάφερε να βρει και το γκολ που την έφερε μπροστά στο σκορ. Αρχικά προειδοποίησε με τον Μωραΐτη στο 31' να σημαδεύει από κοντά το δοκάρι και εννέα λεπτά αργότερα βρήκε το γκολ για το 0-1. Ο Στεργίδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Λεάντρο μπήκε στην πορεία της μπάλας κι άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την Παναχαϊκή στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Τα Τρίκαλα ανέβασαν στροφές στην επανάληψη κι αναζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Αρχικά είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν στη συνέχεια να βρουν και κάποιες ευκαιρίες. Πρώτα στο 67', όταν μετά από σουτ του Μιλοσάβλιεφ η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και ο Σούλης την τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Τσιάρα. Στο 71', ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Τότε ο Χιντζίδης από πολύ πλάγια θέση, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ κι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι κι άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν, αφού στη συνέχεια αν κι είχαν την υπεροχή δεν απείλησαν την Παναχαϊκή. Μια Παναχαϊκή η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά κατάφερε να πάρει το σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο σε μια πολύ δύσκολη έδρα και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.
Οι συνθέσεις:
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης (79’ Γροντής) , Λεάντρο, Κοτσώνης, Μάκος, Τσιάρας (70’ Ζγκούρη), Τόμιτς (56’ Ν’ Λουντουλού), Γιαννιτσάνης, Μιλοσάβλιεβ, Σαχινίδης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Γκίνο (68’ Πολυχρόνης) , Στεργίδης (81’ Πλέγας), Φωτάκης, Φουρλάνος, Ελευθεριάδης (90’ Πολίμος), Μωραΐτης



Η 18η Αγωνιστική   
Σάββατο 24/02 
Τρίκαλα – Παναχαϊκή  0 - 1

Κυριακή25/02  
Απόλλων Πόντου – Βέροια     3 - 0 α.α
Αιγινιακός – Άρης     1 - 4
Παναγιάλειος – Σπάρτη  1 - 0

Αναγέννηση Καρδίτσας – Δόξα Δράμας  0 - 1
ΟΦΗ – Πανσερραϊκός   2 - 0
Απόλλων Λάρισας – Αχαρναϊκός 3 - 0 α.α
Δευτέρα 26/02
ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΟΧ Κισσαμικός 14:00 – Αγίων Αναργύρων Άρτας

Καλλιθέα – Εργοτέλης  15:00 – Δημ. Καλλιθέας 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 18 αγώνες)
1. Άρης 48
2. ΟΦΗ 42
3. Παναχαϊκή 40
4. Τρίκαλα 30
. ΑΟΧ/Κισσαμικός 30 -16αγ.
. Δόξα Δράμας 30
7. Απόλλων Λάρισας 28

8. Σπάρτη 25
. ΑΕ Καραϊσκάκης 25 -17αγ.
10. Απόλλων Πόντου 22
11. Αιγινιακός 22
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 21
13. Εργοτέλης 16 -17αγ.
. Παναιγιάλειος 16
15. Καλλιθέα 13 -17αγ.
. Πανσερραϊκός 13
17. Βέροια 11 -17αγ.
18. Αχαρναϊκός -51

* Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

** Εκκρεμεί η απόφαση για την «τύχη» του αγώνα ΑΟΧ/Κισσαμικός-Βέροια.

*** Από την Βέροια έχουν αφαιρεθεί έξι βαθμοί, μετά από σχετικές αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. για μη εξόφληση οφειλών στους ποδοσφαιριστές Τόμας Γκονζάλο Αντόνιο και Ρομπέρτο Μιγκέλ Μπατιόν.

**** Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ Βέροια ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα.