Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη: Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/spiti-theodoraki-500.jpg
Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην περιοχή της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικό μήνυμα το οποίο έγραφε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος».
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καλά και την Κυριακή αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα για
τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων.
Μετά την επίθεση ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε τη δική του απάντηση μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είπε πως είναι «ήρεμος και έτοιμος». Ο Μίκης Θεοδωράκης ανάρτησε την απάντησή του σε δημοσιογράφο μετά το περιστατικό στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ερωτηθείς για το μήνυμά του προς τον κόσμο, ο ίδιος απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Ο Μίκης, έγραψε, δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφασή του.
«Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειεδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», κατέληξε.