Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/kakokairia-xionia-500.jpg
Σταδιακή αλλά και πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αναμένονται βροχές και καταιγίδες -πιθανόν τοπικά ισχυρές- και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια, από το βράδυ της Τρίτης (02.01.2018) έως την Πέμπτη. 

Την Τετάρτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Προβλέπεται επίσης, πως μέχρι το πρωί της Τετάρτης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 800 με 900 μέτρα υψόμετρο). Είναι επίσης πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Τα φαινόμενα αυτά προβλέπεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, ενώ στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα αναμένεται να σημειωθούν και στις περιοχές της Ηπείρου από 600 με 700 μέτρα υψόμετρο, στη Δυτική Μακεδονία από 300 με 800 μέτρα υψόμετρο, και στη Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά από 700 έως 800 μέτρα υψόμετρο...