Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Νίκη της ΑΕΚ, ισόπαλος ο ΠΑΟ στη Ριζούπολη, ανάσα η Κέρκυρα

Νίκη της ΑΕΚ, ισόπαλος ο ΠΑΟ στη Ριζούπολη, ανάσα η Κέρκυρα
Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν και με γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια επικράτησε με 2 - 0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40΄), Λιβάγια (64΄),στο ΟΑΚΑ της Λαμίας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).
Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στη
Ριζούπολη , ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Στάικος του Παναθηναϊκού με 2η κίτρινη.
Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κούρος (39΄ Χουάρες) , Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Τσουκαλάς (62΄ Μενδρινός), Ελμπάζ, Ντεβέσα (76΄ Ανιέτε), Κονέ.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Άλτμαν (75΄ Στάικος), Λουντ, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (80΄ Κουντουριώτης).
Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η Κέρκυρα κέρδισε εύκολα με  2-0 τον Πλατανιά στο ντέρμπι ουραγών της 19ης αγωνιστικής της Super League και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από επτά σερί ήττες (και συνολικά δέκα ματς χωρίς νίκη). Ο Ροτζέριο Τουράμ πέτυχε και τα δύο γκολ των «Φαιάκων», στο 45+3΄ με πέναλτι και στο 75΄, «βυθίζοντας» την ομάδα των Χανίων, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (78΄ Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73΄ Αρτυματάς), Επστάιν (69΄ Παμλίδης), Γρομητσάρης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Στάμου, Πετρόπουλος (88΄ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (76΄ Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64΄ Στόιτσεφ), Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού

Εκτός έδρας αποστολή περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που τους «χωρίζει» μόλις ένας βαθμός. Οι πρωταθλητές, ταξιδεύουν στην Τρίπολη για ν΄ αντιμετωπίσουν τον Αστέρα, που βρίσκεται κοντά στις «ευρωπαϊκές θέσεις». ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο...

Παράλληλα μετά από μία «αγωνιστική κοιλιά», ο Ατρόμητος υποδέχεται την βελτιωμένη ΑΕΛ κι έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, αν και ο συγκεκριμένος αγώνας «κρύβει παγίδες».

Ο Πανιώνιος έχει προβάδισμα υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αναμετρήσεις Κέρκυρα-Πλατανιάς και Ξάνθη-Λεβαδειακός.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 27 Ιανουαρίου
=====================

Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-0
(45`+3, 75` Τουράμ)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-0

ΑΕΚ-Λαμία 2-0
(40΄ Χριστοδουλόπουλος, 63΄ Λιβάγια)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
=====================

15:00 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
17:15 Ξάνθη-Λεβαδειακός
17:15 Ατρόμητος-ΑΕΛ
17:15 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός