Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μανωλάς, Τοροσίδης στη «φαρέτρα» της Εθνικής στη σημερινή ρεβανς με Κροατία

«Να παλέψουμε σαν Έλληνες» το μήνυμα Παπασταθόπουλου
H εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία για τον αγώνα ρεβάνς με την Κροατία (12/11, 21:45), με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά.

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πλέον στη διάθεσή του όλους τους διεθνείς, του Τοροσίδη συμπεριλαμβανόμενου, που αν και δεν βρίσκεται στο 100% της φυσικής κατάστασής του τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα.

Ο «Τόρο» προπονήθηκε κανονικά, όπως και ο Σάμαρης που είχε αποχωρήσει τραυματίας από το «Μάξιμιρ» την περασμένη Πέμπτη (9/11).

Αυτονόητο είναι βέβαια ότι ο μεγάλος απών του αγώνα στο Ζάγκρεμπ, Μανωλάς, επιστρέφει στην ενδεκάδα, καθώς εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβάλει η FIFA.
Σε αυτή της την προσπάθεια, η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι μόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα βρεθούν πάνω από 20.000 φίλοι της «γαλανόλευκης».

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Κατόπιν ερωτημάτων σας που σχετίζονται με την πώληση των εισιτηρίων του αγώνα Ελλάδα-Κροατία, σας ενημερώνουμε ότι αυτή έχει ξεπεράσει κατά τι τα 20.000.
Επ’ ευκαιρία της παρούσας ενημέρωσης, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε στους φίλους και φίλες της Εθνικής Ομάδας ότι η online πώληση εισιτηρίων θα συνεχιστεί κανονικά από το www.pame-ethniki.gr μέχρι τις 17:00 αύριο το απόγευμα, ενώ από τα εκδοτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» θα πωλούνται εισιτήρια αυστηρά έως τις 15:00.
Η επισήμανση στο ωράριο πώλησης εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το κοινό, διότι η συνήθης διαδικασία διαφοροποιείται για λόγους ασφαλείας (στους προηγούμενους αγώνες της Εθνικής Ομάδας πωλούνταν εισιτήρια μέχρι την ώρα έναρξής τους)».


Με… νέο τρόπο παιχνιδιού θα αγωνιστεί σήμερα , Κυριακή, η Εθνική μας, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κροατία για τα μπαράζ του Μουντιάλ
 Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Γερμανός τεχνικός: θα αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού, λόγω του αποτελέσματος: του πρώτου αγώνα, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».
– Η ομάδα έχει δείξει πως έχει αμυντικό προσανατολισμό: «Συμφωνώ, αλλά έχουμε δείξει πως μπορούμε να είμαστε καλοί και στο επιθετικό κομμάτι. Θα αλλάξουμε και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο, για να αποδείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και στην επίθεση. Είναι δύσκολα αυτά τα παιχνίδια και πρέπει να παίξουμε καλά συνολικά για να τα καταφέρουμε».
– Αν έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση: «Δεν έχω ξαναβρεθεί στην ίδια θέση, όμως δεν έχω παίξει και πολλούς τέτοιους αγώνες».
– Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μήτρογλου; «Περίπου στην ίδια κατάσταση με τον Τοροσίδη, μετά από τραυματισμό. Είναι όμως πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα δούμε αν αύριο μπορεί να αγωνιστεί και να μας βοηθήσει να σκοράρουμε».
– Αν πιστεύει πως αυτός είναι ο τελευταίος του αγώνας με την Εθνική; «Δεν νομίζω πως θα φύγω, αλλά θα δούμε».
– Πόσα νέα πρόσωπα θα έχει η αυριανή 11άδα σε σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ; «Κάποιοι παίκτες θα είναι καινούργιοι, αλλά δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένο αριθμό, ούτε πρόσωπα. Πιστεύω πως θα είναι ο Μανωλάς με τον Τοροσίδη, θα δούμε ως αύριο και θα το αποφασίσουμε».
– Αποτυπώνει το 4-1 τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων; Σε αυτά τα παιχνίδια συνήθως δεν ανοίγουν τα σκορ, αυτό πως έγινε στο δικό μας και πως μπορούμε να περιμένουμε πως αύριο θα αλλάξει η κατάσταση και θα μπορέσουμε να το ανατρέψουμε; Τι πήγε λάθος στο Ζάγκρεμπ; «Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά τα ίδια. Τα δύο γκολ στο Ζάγκρεμπ προήλθαν από αβίαστα λάθη. Θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε, ώστε να μην επαναληφθούν αύριο».
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος από τους λίγους διασωθέντες παίκτες της Εθνικής ομάδας στο Ζάγκρεμπ και το Σάββατο έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσω Facebook, εν όψει της ρεβάνς με τους Κροάτες.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να δώσουν τα πάντα την Κυριακή το βράδυ στο Φάληρο για να κερδίσουν το σεβασμό. «Να παλέψουμε σαν Έλληνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο στόπερ της Ντόρτμουντ.

«Όποιος κι αν είναι ο στόχος, μεγάλος ή μικρός, είναι πάντα σημαντικός για την ιστορία της χώρας μας και την αξία της ομάδας.

Για αυτό, σε αυτή τη δύσκολη στροφή της Εθνικής μας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε όλοι μαζί και να μη χάσουμε όσα με κόπο καταφέραμε: να γίνουμε ξανά ομάδα και να κερδίσουμε το σεβασμό.

Κι αυτό το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες. Στόχος τώρα είναι να δώσουμε τα πάντα, μέχρι τέλους και ό,τι κι αν γίνει τελικά να είμαστε σίγουροι ότι παλέψαμε όπως οι Έλληνες ξέρουμε», ήταν το μήνυμα του 29χρονου κεντρικού αμυντικού.