Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιά

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/12/grafia-nd-1300.jpg
Νέο αέρα φέρνουν στα γραφεία της Νέας ∆ηµοκρατίας τα δώδεκα στελέχη που αναλαµβάνουν ρόλους-κλειδιά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η οµάδα συµβούλων, που ανακοινώθηκε χθες, δεν προέρχεται από τον κοµµατικό σωλήνα, αλλά από τον ακαδηµαϊκό χώρο, την αγορά, την πραγµατική οικονοµία, ενώ η ηγεσία της Ν.∆. στοχεύει σε αλλαγή σελίδας. Η δωδεκαµελής
οµάδα θα έχει ως επικεφαλής της τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, µε στόχο να συµβάλει στη διαµόρφωση του σχεδίου της Νέας ∆ηµοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Συνδυάζουν σπουδές, επαγγελµατική πείρα, κέφι και διάθεση για συµµετοχή στα κοινά. Συµβάλλουν στη διαµόρφωση του προγράµµατος της Νέας ∆ηµοκρατίας και των θέσεων των τοµέων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νέο αέρα φέρνουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα δώδεκα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ομάδα συμβούλων, που ανακοινώθηκε χθες, δεν προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα, αλλά από τον ακαδημαϊκό χώρο, την αγορά, την πραγματική οικονομία, ενώ η ηγεσία της Ν.Δ. πρεσβεύει σε αλλαγή σελίδας.
Η δωδεκαμελής ομάδα θα έχει ως επικεφαλής της τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
«Συνδυάζουν σπουδές, επαγγελματική πείρα, κέφι και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων των τομέων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κάποιο, τους ονομάζουν τεχνοκράτες. Προσωπικά θα τους έλεγα ανθρώπους, που με την πείρα τους και -κυρίως- τη δουλειά τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας. Ερχονται για να ικανοποιήσουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής και να σχεδιάσουμε μαζί τους τις απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα. Θέλω ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μου να βοηθήσουν ώστε να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, το σχέδιο για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Τα νέα στελέχη

Γιώργος Γεραπετρίτης

petritis Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΕίναι ο επικεφαλής της 12μελούς ομάδας. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι σήμερα διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Είναι συγγραφέας 6 επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, στα αγγλικά και τα γαλλικά, καθώς και συνεκδότης 2 συλλογικών τόμων.
Τάσος Αναστασάτος

anastasatos Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΚάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Warwick και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου των Αθηνών, ο Τάσος Αναστασάτος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Αγγλία ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough. Στη συνέχεια διετέλεσε οικονομολόγος της Τραπέζης της Ελλάδος και επισκέπτης μέλος ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερα από 6 χρόνια υπήρξε ανώτερος οικονομολόγος στον τραπεζικό τομέα. Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η προεδρία του στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), όπου υπηρέτησε και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group.
Κωνσταντίνος Αραβώσης

arabosis Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΑπόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, αναλαμβάνει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για περιβαλλοντικά θέματα και Συντονιστής της Ομάδας Εκπόνησης του Προγράμματος Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός από το Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας και σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εχει μακρόχρονη και αξιόλογη εμπειρία σε θέματα επιχειρησιακής έρευνας και ανάλυσης περιβαλλοντικών επενδύσεων με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Βίκυ Λοΐζου
Γεννημένη το 1975 στην Αθήνα, η απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστήμιου, με μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, το 2011 ανέλαβε τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη για το σχεδιασμό του πολιτικού προγράμματος της Ν.Δ., ενώ την επόμενη χρονιά θήτευσε στο υπουργείο Ανάπτυξης ως σύμβουλος του υπουργού, όπου ήταν υπεύθυνη για το συντονισμό και τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Από το 2016 η Βίκυ Λοΐζου είναι αναπληρώτρια γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μιλά άριστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ καταλαβαίνει ιταλικά και τουρκικά.
Δόμνα Μιχαηλίδου

mixailidou Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΑπόφοιτη του Κολεγίου Αθηνών, είναι σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge, ενώ έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL. Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ως οικονομολόγος και ειδικός στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, κομμάτι των προαπαιτουμένων του 3ου Μνημονίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Κωνσταντίνα Μπότσιου

mpotsiou Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen, όπου εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια έως το 1996.
Από το 2001 υπήρξε βασικό στέλεχος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε καίριες θέσεις, ενώ από το 2016 ανέλαβε καθήκοντα γενικής διευθύντριας και διευθύντριας του Ιστορικού Αρχείου της Νέας Δημοκρατίας. To 2011 εξελέγη μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ιδρύματος Wilfried Martens Centre του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή αποστολή παρατηρητών των γερμανικών εκλογών. Μιλάει 4 γλώσσες – αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά.
Θοδωρής Πελαγίδης
Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτατος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου πήρε το πτυχίο του στα Οικονομικά. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο του Sussex (M. Phil.), ενώ έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού ως EC SPES υπότροφος. Στη συνέχεια διετέλεσε P.D. Fellow και αργότερα NATO Scholar στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Στην Ελλάδα έχει συγγράψει 13 μονογραφίες.
Στέλιος Πέτσας

petsas-1 Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΑπό το 2015 έχει αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών. Επίσης, στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο οποίο υπηρέτησε ως εισηγητής για θέματα μισθολογίου, Κρατικού Προϋπολογισμού και δημοσιονομικών σχέσεων με την Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς. Ανέλαβε το 2006 οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, ενώ από το 2012 υπήρξε προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Ρεβέκκα Πιτσίκα

pitsika Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΕίναι απόφοιτη του Αρσακείου Εκάλης. Εχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Management στο Πανεπιστήμιο Nancy της Γαλλίας. Με 22ετή εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων, η Ρεβέκκα Πιτσίκα έχει σαν θεωρία ζωής τον προσανατολισμό στο αποτέλεσμα. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρίες και οργανισμούς. Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ και ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneurs’ Organization. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Αλεξάνδρα Σδούκου
Είναι από τη Θεσσαλονίκη, έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Το 2010 παρακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σπουδών Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Harvard. Τελειώνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ακολούθησε τη μάχιμη δικηγορία για 5 χρόνια. Από το 2004 ασκεί καθήκοντα ειδικής νομικής συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στα αρμόδια υπουργεία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Χρήστος Χάλαρης

xalaris Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΔιπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού, είναι διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ενώ έχει διατελέσει και εντεταλμένος λέκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εχει ειδίκευση και μεγάλη πείρα σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, από τη θέση του διευθυντή ομάδας έργων σε προγράμματα εκσυγχρονισμού για το ΙΚΑ και ως στέλεχος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ υπήρξε και συντονιστής ευρωπαϊκών έργων κατά τη θητεία του στο Ερευνητικό Τμήμα του ΕΜΠ. Από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ.
Λεωνίδας Χριστόπουλος

xristopoulos Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ: Τα νέα στελέχη που αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιάΥπήρξε ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, συμμετέχοντας ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Κατά την περίοδο 2012-2014 υπήρξε υπεύθυνος για σημαντικά έργα, όπως η αναδιοργάνωση της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ από το 2016 ανήκει στο δυναμικό του γραφείου του προέδρου ως σύμβουλος για θέματα κράτους-Δημόσιας Διοίκησης.
Γιώργος Ζαββός
Με θητεία 30 χρόνων στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges στο Βέλγιο. Το 1990 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, όπου, μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Εχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας με το Διπλό Σταυρό της Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου