Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πρώτος και... Ατρόμητος με 1-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ο Ατρόμητος στην κορυφή με «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ
















Στιγμές δόξας ζει ο Ατρόμητος, νίκησε 1-0 εκτός έδρας , μέσα στο ΟΑΚΑ,  την ΑΕΚ και βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από τη συμπλήρωση της 8ης αγωνιστικής. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του θαυματοποιού Νταμίρ Κάναντι , που μαζί με τον Λεβαδειακό είναι οι μοναδικές αήττητες του πρωταθλήματος, πέτυχε ο Ντάουντα στο 55ο λεπτό.

Νωθρά ξεκίνησαν το ματς στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ οι γηπεδούχοι που είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Απόρροια της κόπωσης από την υπερπροσπάθεια του Μιλάνου, αλλά και του γενικότερου «θέματος» που αντιμετωπίζει τον τελευταίο μήνα στο σκοράρισμα.
Δεν ήταν καλή η ΑΕΚ, δεν την «ήθελε» κι η μπάλα όμως. Μόλις στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β΄ ημιχρόνου από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που πλάσαρε πάνω από τον Γιαννιώτη, αλλά ο Ατρόμητος σώθηκε από το δοκάρι.
Με αιχμή του δόρατος τον «μαγικό» Αμρ Ουάρντα που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους γηπεδούχους και τον Σπύρο Ρισβάνη να δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας, οι Περιστεριώτες έφεραν υπό τον έλεγχό τους τον αγώνα.
Ετσι, στο 55΄ από εξαιρετική προσπάθεια του Βασιλακάκη, ο Ντάουντα με σουτ πάνω στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 0-1. Η ΑΕΚ πλέον έπρεπε να τρέξει για να προλάβει. Αμέσως δημιούργησε (και έχασε) δύο καλές ευκαιρίες, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για ποιο λόγο δεν επιτέθηκε νωρίτερα.
Οι μαχητές του Κάναντι, όμως, είχαν «κλειδώσει» την άμυνά τους. Μάταια η Ενωση προσπαθούσε να σπάσει το «φράγμα» και σ΄αυτό δεν βοήθησαν ούτε οι «αλχημείες» του Μανόλο Χιμένεθ που έβγαλε από τη... ναφθαλίνη τον Πατίτο Ροντρίγκες, ενώ νωρίτερα βιάστηκε να αποσύρει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τοθυ, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
Εναντίον της Ξάνθης η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο 88΄ από γκολ του σέντερ μπακ (Βράνιες). Οταν όμως απέχουν εδώ και καιρό από το σκοράρισμα παίκτες όπως οι Λιβάγια, Αραούχο, Μάνταλος, η ήττα είναι φυσικό επακόλουθο για τους «κιτρινόμαυρους» που έχουν μπροστά τους ακόμα πιο δύσκολες αποστολές...

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65΄ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο (71΄ Ροντρίγκες) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (65΄ Κυριακίδης) Μπουσουλάτζιτς (86΄ Ζησόπουλος), Ουάρντα, Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ντάουντα (65΄ Καρασαλίδης)

 Η βαθμολογία 
(σε 8 αγώνες)
1. Ατρόμητος 16
2. ΠΑΟΚ 15
3. ΑΕΚ 14
. Ολυμπιακός 14
. Πανιώνιος 14
. Λεβαδειακός 14
7. Παναθηναϊκός 10
. Ξάνθη 10
. ΠΑΣ Γιάννινα 10
10. Κέρκυρα 9
11. Παναιτωλικός 8
. Λαμία 8
13. ΑΕΛ 6
. Πλατανιάς 6
. Αστέρας Τρίπολης 6
. Απόλλων Σμύρνης 6
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.