Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ούτε για την ακρίβεια ακούσαμε τίποτε στη ΔΕΘ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ένα θέμα στο οποίο ελάχιστη αναφορά γίνεται είναι το θέμα του πληθωρισμού, ο οποίος και τον Αύγουστο έκλεισε με άνοδο 0,9%.
Αυτό – η άνοδος δηλαδή του πληθωρισμού – οφείλεται απόλυτα στην αύξηση των φόρων που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ ήταν ξεκάθαρη: Η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:
1. Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:

*7,4% στα «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στον καπνό.
*2,3% στη «Στέγαση», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο.
*6,6% στις «Μεταφορές», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα καύσιμα και λιπαντικά.
*1,3% στις «Επικοινωνίες» λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στις τηλεφωνικές υπηρεσίες.
*1,8% στα «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία, ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία.
Και αν ο πληθωρισμός δεν έχει πάει στα ύψη, είναι επειδή όλοι οι υπόλοιποι, οι βαριά φορολογούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές τους στους τομείς των τροφίμων, της ένδυσης και υπόδησης, των ειδών νοικοκυριού και υπηρεσιών, της υγείας, της αναψυχής και τις πολιτιστικών δραστηριοτήτων, των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Με λίγα λόγια, όλοι δίνουν μάχη για την μείωση των τιμών – και επομένως του πληθωρισμού – πλην της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αλλά ούτε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια – ενώ τα εισοδήματα μειώνονται – δεν ακούσαμε τίποτε στη ΔΕΘ…

elzoni.gr