Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Πράσινη» κατρακύλα στο Αγρίνιο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνο με 2 - 0 από τον Παναιτωλικό

ΠΑΟ... προς τα βράχια, ήττα 2-0 από τον Παναιτωλικό
Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει άλλες διαστάσεις αν δεν ήταν ο Βλαχοδήμος. Ο Παναιτωλικός έκανε... πλάκα στον Παναθηναϊκό, νίκησε άνετα με 2-0 τους «πράσινους», που ζουν από τις πιο «μαύρες ημέρες» της ιστορίας τους. Ο Μάζουρεκ στο 19΄ και ο Κλέσιο στο 65΄ χάρισαν το πρώτο εφετινό «τρίποντο» στους γηπεδούχους μετά από 5 αγωνιστικές.
Το «αντίο» στον τίτλο που είπε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο ίσως και να είναι το λιγότερο από τα δεινά που έρχονται για το «τριφύλλι».

Εμφανώς επηρεασμένη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη από τις διοικητικές εξελίξεις, με έλλειψη ενέργειας και τους περισσότερους παίκτες της... εκτός αγώνα και με άμυνα... για γέλια, γνώρισε την 2η ήττα σε 5 ματς και κινδύνευσε να διασυρθεί εάν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Βλαχοδήμος.
Ο Παναιτωλικός είχε τριπλέτα-φωτιά (Ρόσα, Μάζουρεκ, Κλέσιο) που έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, σωστή αμυντική τακτική και με τον Κυριακίδη «εγγύηση» κάτω από τα δοκάρια έφτασε σχετικά εύκολα στη μεγάλη νίκη, πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από δύο ισοπαλίες που είχε.
Χωρίς να είναι καλύτερος, αλλά σαφώς πιο αποτελεσματικός, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα στο 19΄ με μια… γκολάρα  και το 1-0. με το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Μάζουρεκ και που κατάφερε σχετικά εύκολα να μπει με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.Ο Ρόσα “άδειασε” τον Χίλιεμαρκ, γύρισε την μπάλα προς τον επερχόμενο Μάζουρεκ ο οποίος με τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη κι αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 40ού λεπτού, που ο Λουντ σκόνταψε και πάτησε τη μπάλα ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στο υπόλοιπο διάστημα δεν κινδύνευσαν ούτε μία φορά από τον «φλύαρο» Παναθηναϊκό.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν φρενήρης, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την γρήγορη ισοφάριση, αλλά παράλληλα να αφήνει αρκετά κενά στην άμυνά του. Έτσι στο 50΄ ο Βλαχοδήμος με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Κλέσιο κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή του Κυριακίδη στην επανάληψη και σε δύο περιπτώσεις άγγιξαν την ισοφάριση με το πλασέ του Μολίνς και την σωτήρια επέμβαση του Μόρα στο σουτ του Τσάβες.

Τα κενά στην «πράσινη» άμυνα συνεχίζονταν με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 58΄ (πλασέ του Κλέσιο σε άδεια εστία άουτ) και 61΄ (απόκρουση του Βλαχοδήμου σε πλασέ του Μαρινάκη, για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, την τρίτη ο Ρόσα έκανε... πάρτι με Σιλά, Γιόχανσον (τους πέρασε... σα σταματημένους) και μετά το γύρισμα στην περιοχή και την προσωρινή επέμβαση του Βλαχοδήμου, ο Κλέσιο «πήρε το αίμα του πίσω» και με σουτ «έγραψε» το 2-0 στο 65΄.

Τυπική διαδικασία ήταν το υπόλοιπο του αγώνα, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να μη μπορούν να αντιδράσουν, ενώ σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Τσάβες στο 70΄ (τράβηγμα). Στο 88΄ ο Βλαχοδήμος είπε νέο «όχι» στον Κλέσιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74΄ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (84΄ Μαρκόβσκι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64΄ Μουνιέ), Άλτμαν (46΄ Τσάβες, 71΄ Χατζηγιοβάνης) ), Μολίνς.


* Νωρίτερα το Σάββατο έγιναν τα ματς Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς και Ατρόμητος - Λαμία.
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πέτυχε ο Πλατανιάς, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καμάρας».  Ο Ενσικουλού πέτυχε στο 22΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία», που παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης, τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντάσιου στο 67΄.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας (57΄ Μενδρινός), Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (82΄ Μάατσι), Αλμπάνης (58΄ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιζιμίν, Βαλλιάνος, Παπάζογλου
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61΄ Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83΄ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70΄ Δημούτσος), Μπούντνικ


Μετά από 4 σερί ισοπαλίες, ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του εφετινή νίκη στη Super League, με 3-0 επί της Λαμίας. Το ματς είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο με τα γκολ των Ουάρντα (27΄) και Μανούσου (28΄, 35΄).

Η αήττητη εκτός έδρας (ισοπαλία στη Ξάνθη, νίκη στην Τρίπολη) και εντυπωσιακή στα ματς που ηττήθηκε... στις λεπτομέρειες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, Λαμία, παραδόθηκε «άνευ όρων» στον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Ατρόμητο, που πριν τα τρία γκολ είχε χάσει άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ούμπιδες, Ουάρντα (78΄ Ντάουντα), Ντιγκινί, Μάντσον (80΄ Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης (84΄ Καρασαλίδης)
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό (63΄ Φράνγκος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (37΄ Παντελιάδης), Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (53΄ Αναστασόπουλος), Πίτι, Βιάνα.
 

Την Κυριακή, ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20:30).
Ανακοινώθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, από την οποία δεν λείπει το όνομα του Κώστα Φορτούνη.
Αν και ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, ο Φορτούνης προπονήθηκε χωρίς προβλήματα την Παρασκευή και μπήκε στην αποστολή του Ολυμπιακού.
Αντιθέτως, ο Μπέσνικ Χάσι άφησε εκτός τους Μίλιτς, Μάρτινς, Ανσαριφάρντ, Ανδρούτσος, Βούκοβιτς, Μποτία. 
Οι 22 παίκτες που συνθέτουν την αποστολή του Ολυμπαικού
Χουτεσιώτης, Προτό, Καπίνο, Μπεν, Καρσελά, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Εμενίκε, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οφόε, Πάρντο, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ.

Επίσης διεξάγονται και οι αγώνες ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (16:00), Κέρκυρα - Λεβαδειακός και Πανιώνιος - Λάρισα (18:15).

Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (19:30).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 1-0
(22΄ Ενσικουλού)

Ατρόμητος-Λαμία 3-0
(27΄ Ουάρντα, 28΄,35΄ Μανούσος)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0

(19΄ Μαζουρεκ, 65΄ Κλέσιο)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

16:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Κέρκυρα-Λεβαδειακός
18:15 Πανιώνιος-Λάρισα
20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

19:30 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης