Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Κυβέρνηση βρίσκονται πάντα υποστηρικτικά στο πλευρό της επιχειρηματικότητας, με όλους τους περιορισμούς που δυστυχώς επιβάλουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής στα οποία μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στηρίζουμε μια επιχειρηματικότητα υγιή, εξωστρεφή, με σεβασμό στα δικαιώματα των
εργαζομένων και το περιβάλλον. Στο πνεύμα αυτό κινείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το οποίο θα εκσυγχρονίζει τη επιμελητηριακή νομοθεσία και θα αναβαθμίζει ουσιαστικά το θεσμό των Eπιμελητηρίων.
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις συνήθεις επικοινωνιακές διεργασίες που σηματοδοτούν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας.  Δυστυχώς, ο Επιμελητηριακός θεσμός έχει λειτουργήσει πολλές φορές στο παρελθόν με λογικές παραγοντισμού, ως σκαλοπάτι ανέλιξης για πολιτικές σταδιοδρομίες σε αυτοδιοικητικά και άλλα αξιώματα.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας αντιλαμβάνεται τον θεσμό του Επιμελητηρίου ως ένα βασικό εργαλείο στην εργώδη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Στις επερχόμενες εκλογές θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα ανεξάρτητο, προοδευτικό Επιμελητήριο που θα παρέχει βασικές εγγυήσεις για μια νέα πνοή και έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του θεσμού, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και θα συμβάλει στην έξοδο από την κρίση και στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

Γραφείο Τύπου
Κόρινθος 30/08/2017