Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σπείρα δήθεν ενοικιαστών έκλεβε σπίτια στην Κορινθία...

Σπείρα δήθεν ενοικιαστών έκλεβε σπίτια σε... δέκα νομούς!


Κλοπές σε 10 νομούς της χώρας είχαν διαπράξει τα μέλη σπείρας που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.
Ήδη έχουν συλληφθεί στην Αθήνα και στη Μεσσηνία δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν δύο 36χρονους και τρεις γυναίκες ηλικίας 33 , 29 και 22 ετών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει, με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερισμάτων και κατοικιών, 27 κλοπές σε
περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 33χρονος και η 22χρονη καλούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες που ενοικίαζαν ακίνητα, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες, σχετικά την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.
Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν στα σπίτια των ιδιοκτητών, όπου ο 33χρονος και η 22χρονη απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργοί τους αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας δρούσαν από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει, ξεπερνά τα 106.000 ευρώ.
πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ