Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Θρήνος στα social media για τον θάνατο του θρυλικού Roger Moore


Η είδηση της απώλειας του μεγάλου ηθοποιού Roger Moore, σκόρπισε θλίψη στο Χόλιγουντ, ενώ και τα βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ διέκοψαν τη θεματολογία τους, για να υποβάλουν τα σέβη τους σε έναν κύριο.
Ο Roger Moore, με καταγωγή από το Λονδίνο, έπαιξε τον ρόλο του James Bond για περισσότερες ταινίες από οποιονδήποτε άλλον ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007, ενώ η σπουδαία καριέρα του περιελάμβανε και μια σειρά ακόμη από σημαντικούς ρόλους.
Ήταν 89 ετών, και η είδηση του θανάτου του οδήγησε πολλούς επώνυμους να πουν το δικό τους “αντίο” προς τον Roger Moore, μέσω των social media, ενώ υπήρξε και η παρακάτω σχετική ανακοίνωση από την οικογένειά του.Ο σερ Ρότζερ Μουρ εκτός από ηθοποιός ήταν και πρέσβης της Unicef και είχε μείνει στην ιστορία για τις ερμηνείες του σε δυο ρόλους. Για τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ αλλά και για τον ρόλο του στην σειρά "Ο Αγιος".

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου. Ήταν το μοναχοπαίδι της Λίλιαν και το Τζώρτζ Αλφρεντ Μουρ. Η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Καλκούτα της Ινδίας. Φοίτησε στο Battersea Grammar School, αλλά στην συνέχεια λόγω του Δεύτερου παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Holsworthy,  του Devon, και φοίτησε στο Launceston College school. Φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο του Durham, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε.
Στα 18 του, λίγο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, ο Μουρ, κλήθηκε για κατάταξη στον στρατό. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1946 μετατέθηκε στο Βασιλικό Τάγμα με τον βαθμό του υπολοχαγού και στην συνέχεια προήχθη σε λοχαγό και μετατέθηκε στην Γερμανία.
Πριν καταταγεί φοίτησε για δυο χρόνια στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Μάλιστα στην σχολή ήταν συμφοιτητής με την Λοις Μάξγουελ την πρώτη και αυθεντική Miss Moneypenny. Στα 17 του είχε παίξει ως κομπράρσος στο Καίσαρας και Κλεοπάτρα (1945) και θεωρούσε αγαπημένο του ηθοποιό τον Στιούαρτ Γκρέϊντζερ.