Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με 22 νεκροί και τουλάχιστον 59 τραυματίες - - 8χρονο κορίτσι ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους αγνοούμενους - Σάφι Ρόουζ Ρούσος το όνομά της

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Live – Τερέζα Μέι: Η χειρότερη και πιο άνανδρη επίθεση που έχει γίνει στο έδαφός μας!
Φόβος, τρόμος, πανικός. Η Αριάνα Γκράντε, μια νεαρή καλλιτέχνης με απήχηση στους εφήβους, μόλις έχει καληνυχτίσει το Μάντσεστερ και το κοινό που βρέθηκε στην Manchester Arena για να παρακολουθήσει τη συναυλία της. Και τότε, ακούγεται ένας μεγάλος θόρυβος. Ήταν η έκρηξη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.
Μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία και ενώ οι πληγές απ’ όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ παραμένουν ανοιχτές. Aπολογισμός 22 νεκροί και τουλάχιστον 59 τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.
Η έφηβη Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα - 8χρονο κορίτσι ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους αγνοούμενους - Σάφι Ρόουζ Ρούσος το όνομά της Είναι η μικρότερη αγνοούμενη σύμφωνα με τα μεχρι στιγμής στοιχεία και είναι όπως φαίνεται από το επίθετο ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την μικρή Saffie Rose Roussos η οποία είχε πάει στην συναυλία με την μεγάλη της αδελφή. 




Please share, STILL MISSING IN MANCHESTER: Saffie Rose Roussos    Get in touch with any information
Τα συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά του ιδίου για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μάντσεστερ εξέφρασε o Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, κ. John Bercow.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, μέσω της διπλωματικής οδού, την ακόλουθη επιστολή:
 A.E. τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων κ. John Bercow
 Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσον εμού όσον και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μάντσεστερ με δεκάδες θύματα. Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στο βαρύ σας πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των θυμάτων. Παρακαλώ δεχθείτε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της υψηλής εκτίμησής μου.
Νικόλαος Βούτσης