Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

"Βολές" Τσίπρα σε Μητσοτάκη! "Ψευδοπροφήτης, γραφικός !


Από την άλλη ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψευδοπροφήτη», αφού όπως είπε προειδοποιεί για πράγματα που δεν υφίστανται, όπως για τη μη εφαρμογή των αντίμετρων, όπου ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να τα εφαρμόσει.

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε τη χώρα, ότι διαλύουμε την οικονομία, ότι
βυθίζουμε στο τέλμα την κοινωνία και ότι παραλάβαμε παράδεισο και έχουμε πάει στην κόλαση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Και δεν έφερε και τίποτα καινούριο από τα επιχειρήματα που αναπαράγει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν τα αναπαράγει μόνη αυτή. Η ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία αναπαράγεται ξανά και ξανά. Παρακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη σκέφτηκα ότι δεν αρκεί να έχεις υπεροπλία στα ΜΜΕ, να έχεις όλα τα κανάλια και τους καναλάρχες, όλους τους δημοσκόπους, καλοπληρωμένα τρολς του διαδικτύου. Δεν αρκεί γιατί στο τέλος πολιτική δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Η πολιτική θέλει και στρατηγική, θέλει και μυαλό και ψυχή και πάνω απ’ όλα με την πραγματικότητα, τις προσδοκίες των ανθρώπων.
Κάνετε την προσπάθεια να πείσετε αλλά η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν τα καταφέρατε. Θα σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι δεν τα καταφέρνετε γιατί δεν το έχετε. Δεν είναι αυτό. Εγώ σας θεωρώ ισχυρό αντίπαλο. Είστε αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική ψευδοπροφήτη που προφητεύει την καταστροφή και συνεχώς διαψεύδευται.
Όταν δεν έρχεται η καταστροφή απαξιώνεται αυτός που την προφητεύει. Έχει και ημερομηνία λήξης αυτή η στρατηγική. Αρχικά προσελκύετε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, αλλά μετά κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός.»
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μην βρεθείτε προ εκπλήξεων γιατί έχετε παραδώσει στους ακραίους τα κλειδιά του σπιτιού και στο τέλος μπορεί να χάσετε και το σπίτι.
Είναι στρατηγικό σας πρόβλημα ότι οδεύουμε προς συνολική συμφωνία και να βγει οριστικά από τα μνημόνια. Ρωτήστε ένα πολίτη. Και πείτε του: Τι προτείνει ο Μητσοτάκης για τη χώρα; Έχει θετική πρόταση; Κανείς δεν θα θυμάται να σας πει. Γιατί όσο μιλάτε το 95% της παρουσίας σας το αφιερώνεται σε μια αρνητική κριτική.
Μας κατηγορούσατε ότι δεν κλείνουμε τη διαπραγμάτευση γιατί δήθεν είχαμε αριστερές ιδεοληψίες. Όταν εμείς βγάζαμε τη διαπραγμάτευση από τις κλειστές αίθουσες και την πηγαίναμε στις Συνόδους Κορυφής, μας λέγατε για ιδεοληψίες»
«Όταν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει αντί να αλλάξουμε τα επιχειρήματα αλλάζουμε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά τα επιχειρήματά σας», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ασύλληπτη εργασία ψεύδους και παραπλάνησης της κοινής γνώμης».
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στην Ολομέλεια αποκόμματα εφημερίδων με τίτλους: «Έρχεται τέταρτο μνημόνιο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση πέφτει η κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Πέρα από ψεύτες είσαστε και κουτοπόνηροι. Ένα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016 λέγατε τα ίδια ακριβώς». Αυτό το τέταρτο μνημόνιο πόσες φορές θα ψηφιστεί; διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
Με τη συμφωνία, πέρνουμε την προβλεπόμενη δόση αντίμετρα ισόποσα και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των ημετέρων. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε ο πρωθυπουργός. Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοσθούν μόνο εάν υπάρξουν από το 2018 μέτρα για το χρέος που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Μήπως όταν αναφέρεστε σε τέταρτο μνημόνιο εννοείτε το μεσοπρόθεσμο, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και συνέχισε. «Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο».