Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Περισσότερα 2 από 30 Νέο χάπι κατά της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα

hapi_kata_tis_paxisarkisaswew.jpgΝέο χάπι κατά της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα


Ελπίδες σε υπέρβαρους και παχύσαρκους δίνει η κυκλοφορία και στην Ελλάδα ενός νέου φαρμάκου, που υπόσχεται απώλεια βάρους. Το σκεύασμα βασίζεται στον συνδυασμό δύο δραστικών ουσιών και βοηθάει σε συνδυασμό με
σωστή διατροφή και άσκηση.

Διαβάστε περισσότερα
soritria_i_aegkairi_diagnosi_sagfdj.jpg

Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ στις 19 Μαΐου, η Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohn's and Colitis' Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια "Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ", προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

samos_arnisi_ektroseon.jpgΔεν θέλουν να συμμετέχουν στις εκτρώσεις οι αναισθησιολόγοι της Σάμου


Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου της Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» έλαβαν μια απόφαση που εγείρει σημαντικά ζητήματα καθώς αρνούνται να χορηγήσουν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός, όπως αναφέρουν, αν συντρέχουν λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.

Διαβάστε περισσότερα

AKOU_TO_SOMA_SOY.jpgΣυνέχιση της Εκστρατείας «Άκου το Σώμα Σου» στα Φαρμακεία


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas, ανακοίνωσαν την συνέχιση της εκστρατείας «Άκου το Σώμα Σου», μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Dog_Sea_Ship_Beach_Wallpaper.jpgΗ νομική σύγχυση που καλύπτει την υπόθεση «ζώα στην παραλία» προσφέρει πολλές δυνατότητες υποκειμενικής ερμηνείας.



Συνήθως είμαι αισιόδοξος. Συνήθως πιστεύω πως όσα γράφουμε εδώ διαφωτίζουν κάπως τις σκιές της ασυναρτησίας που προκύπτει από το χάος των νόμων και των διατάξεων, εκείνων που οριοθετούν -υποτίθεται- τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων. Αυτήν τη φορά όμως θα πρέπει να είμαι ειλικρινής. Τα όσα ακολουθούν είναι πιθανό να σας μπερδέψουν περισσότερο απ’ ό,τι θα σας διευκολύνουν.

Διαβάστε περισσότερα

aneparkes-to-aplo-yperixografima.jpgΑνεπαρκές το απλό υπερηχογράφημα για τα ευρήματα της μαστογραφίας


«Το διαγνωστικό υπερηχογράφημα σε γυναίκες με εύρημα στη μαστογραφία, όπως επίσης και σε γυναίκες με ηλικία μικρότερη των 35 χρόνων που έχουν κάνει προληπτικό υπέρηχο με εύρημα θα πρέπει να γίνεται σε εξειδικευμένα απεικονιστικά Κέντρα Μαστού, που διαθέτουν υπερηχογράφους που έχουν προγράμματα ελαστογραφίας και τρισδιάστατης απεικόνισης».

Διαβάστε περισσότερα

panel_sil_phisokoterapeia.jpgΦυσικοθεραπευτές: Καθυστέρηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ και Ταμείων


«Με το άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016 προβλέφθηκε η εκκαθάριση και η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των άλλων ταμείων, οι οποίες εκκρεμούν από το… 2010.
Έξι μήνες μετά την ψήφιση του Νόμου, για μεν τα παλαιά ταμεία, τα οποία δεν είναι στην πλήρη αρμοδιότητα και τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λόγω της αδράνειας των διοικήσεων και των προβλημάτων, τα οποία επικαλούνται» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.


Διαβάστε περισσότερα

male-female-doctors25DRTYHRTHYTH.jpgΠρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες Υγείας στο ΤΕΙ Κρήτης


Το τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης λειτουργεί για πρώτη φορά ένα αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας», το οποίο αποτελεί ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα

eidika_misthologia_nomotheyitki_veltiosi.jpgΠώς διαμορφώνονται τελικά τα επιδόματα για μέλη ΔΕΠ και γιατρούς: Η νομοτεχνική βελτίωση



Με νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, επέρχεται τελικά σταθεροποίηση στο σύνολο των αποδοχών των ερευνητών, μελών ΔΕΠ και ιατρών.

Διαβάστε περισσότερα

bigstock-Arthritic-Knee-sergtaderg.jpgΟστεοαρθρίτιδα & λειτουργικότητα: Πόσα λεπτά άσκησης αρκούν;



Επωφελής κρίνεται η άσκηση  ακόμα και όταν είναι μικρότερης διάρκειας από την προτεινόμενη από τους επίσημους φορείς για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από αρθρίτιδα. Τα 150 λεπτά την εβδομάδα που συστήνουν οι γιατροί για τη διατήρηση της κινητικότητας και λειτουργικότητας  των αρθρώσεων των συγκεκριμένων ασθενών, μπορούν να μειωθούν ακόμα και στα 45 λεπτά, σύμφωνα με μελέτη από το Northwestern University.

Διαβάστε περισσότερα

img1251_bbecf5920e5be7673f8d3b394f3f82f1.jpgΟξυτενή κονδυλώματα: Βάλτε τώρα τέλος στην εξάπλωσή τους


Η μεγάλη αύξηση των κονδυλωμάτων τα τελευταία χρόνια - ειδικά κάθε καλοκαίρι, οπότε πολλοί νέοι άνθρωποι επιδίδονται σε περισσότερες συνευρέσεις της μιας βραδιάς (one night stand) - καλεί σε επαγρύπνηση όλους όσοι είναι σεξουαλικά ενεργοί και «φλερτάρουν» με τον κίνδυνο, αλλάζοντας συνεχώς ερωτικούς συντρόφους ή κάνοντας σεξ χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr