Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΜΩΜΟΝΑΣ: «Η Porsche χρειάστηκε μόλις 8/10 του δευτερολέπτου για να διανύσει τα 44 εφιαλτικά μέτρα του πάρκινγκ…» –Συγκλονιστικά στοιχεία!


Νέα στοιχεία για το δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.
Όπως αποκαλύπτει μετά από έρευνα ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς (στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) «…ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτό που συνέβη…».

Όπως περιέγραψε, το σπορ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ταχύτητα 198 χλμ/ώρα στο μοιραίο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας την περασμένη Κυριακή, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι επιβάτες του πολυτελούς οχήματος, ο 24χρονος οδηγός Γιώργος Βακάκης και ο συνομήλικος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, και οι επιβάτες του σταθμευμένου οχήματος, η 33χρονη Αποστολία και ο 3χρονος γιος της Παύλος.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Porsche χρειάστηκε μάλιστα μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου για να διανύσει τα 44 εφιαλτικά μέτρα του πάρκινγκ, στο οποίο κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής για τέσσερις ανθρώπους.
«Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτό που συνέβη. Κατά διαβολική σύμπτωση η Πόρσε εξετράπη την τελευταία στιγμή στην είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ και έπεσε με μαθηματική ακρίβεια πάνω στο οπίσθιο τμήμα του ακινητοποιημένου Honda Civic. Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλαγίας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Ολα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πραγματογνώμονας.
Μάλιστα, έκανε γνωστό πως κατά την παρουσία του στο πάρκινγκ, βρήκε 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης προφυλακτήρα που στη συνέχεια ταυτοποίησε, όπως λέει, με βάση τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του, με τον προφυλακτήρα που «φοράει» το μοντέλο Πόρσε 911. Ο προφυλακτήρας παραδόθηκε στην Τροχαία που θα συνεχίσει τις έρευνες: «Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν από την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο».
Arouraios.gr