Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μυθική ανατροπή και πρόκριση για την Μπαρτσελόνα - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ

Μπαρτσελόνα - Παρί 3-1 
Ιστορικές στιγμές για την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν μια μυθική ανατροπή. Νίκησαν την Παρί με 6-1 και απόλυτα δίκαια εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους «8» του Champions League. Όχι μόνο ανέτρεψαν το εις βάρος της 4-0, από την πρώτη αναμέτρηση. Αλλά βρήκαν τη δύναμη να επιστρέψουν και μετά το 3-1 από τον Καβάνι. Να πετύχουν άλλα τρία γκολ και να μπουν στο ποδοσφαιρικό πάνθεον για το επίτευγμα τους.
Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο.

Ο κόσμος, οι παίκτες και όλος ο πάγκος της Μπαρτσελόνα πίστεψαν στο θαύμα από το ξεκίνημα του αγώνα και δικαιώθηκαν, πάνω από όλους ο Λουίς Ενρίκε, που μετά το βαρύ σκορ της πρώτης αναμέτρησης είχε χαρακτηριστεί λίγο πολύ «άχρηστος» από τα ΜΜΕ της χώρας και απόψε φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του.

Το... πάρτι για τους Καταλανούς ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από το τραγικό λάθος του Τραπ, αλλά και του Βεράτι που δεν απομάκρυνε, η Μπαρτσελόνα πήρε από νωρίς το προβάδισμα με την κεφαλιά του Σουάρες (3΄) και το «Καμπ Νόου»...«πήρε φωτιά». Το γρήγορο γκολ και η ώθηση που πήραν οι γηπεδούχοι από τον κόσμο δεν τρόμαξαν την Παρί, η οποία έμεινε απόλυτα προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνα και η άριστη τακτικά ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν επέτρεψε στη «Μπάρτσα» να κάνει ούτε... υποψία ευκαιρίας μέχρι το 40΄.

Ενώ φαινόταν ότι το 1-0 δεν θα άλλαζε στο πρώτο 45λεπτο, πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Τραπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζαβά και με το αυτογκόλ έγινε το 2-0 για τους Καταλανούς.

Όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα με το... καλημέρα έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Μουνιέ έχασε το βηματισμό του κι ανέτρεψε τον Νεϊμάρ, με τον Αϊτεκίν να δείχνει αρχικά άουτ και με την υπόδειξη του επιπρόσθετου, πέναλτι. Ο Μέσι στο 50΄ με το 11ο του γκολ σε 7 αγώνες στη διοργάνωση έφερε την ομάδα του μία ανάσα από την ισοφάριση του εις βάρος της σκορ στο «Παρκ ντε Πρενς».

Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν στο 62΄. Ο Καβάνι με τον «κεραυνό» από την περιοχή κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν (3-1) κι από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Μπαρτσελόνα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, όμως, ο Νεϊμάρ με απευθείας φάουλ έκανε το 4-1, ενώ στο 90΄ ο Βραζιλιάνος ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι και το ματς πήρε ξανά φωτιά. Στο 94΄ η «χρυσή αλλαγή» του Ενρίκε, ο Σέρχι Ρομπέρτο με κεφαλιά έκανε το 6-1 κι έστειλε στον... έβδομο ουρανό όλο το γήπεδο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό