Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 73-79

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 73-79 ΤΕΛΙΚΟ
Αν και τα έδωσε όλα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντέξει ως το τέλος απέναντι στη σαφώς πιο «γεμάτη» Ρεάλ, χάνοντας (73-79) από τη «βασίλισσα» και στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Σοκ και αγωνία για τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι προς το φινάλε του ματς που φάνηκε να είναι αρκετά σοβαρός.
Μετά από αυτή την ήττα οι ερυθρόλευκοι (σ.σ. στη Μαδρίτη είχαν χάσει με 83-65) είδαν τις ελπίδες τους για κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο να εκμηδενίζονται (νωρίτερα νίκησε και η ΤΣΣΚΑ), με τον Ολυμπιακό να...  βολεύεται πλέον με την τρίτη θέση.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του, αλλά και την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ έμεινε και από δυνάμεις. Παράλληλα αναγκάστηκε να παίξει ουσιαστικά και χωρίς τον Κεμ Μπιρτς με τον Καναδό σέντερ να μένει στο παρκέ για μόλις 5:28 λεπτά, ύστερα από το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τους Πειραιώτες, μετά από εκείνη με την Γαλατά. Την καλύτερη εμφάνιση του ως τώρα στον Ολυμπιακό ως τώρα έκανε ο Μιλουτίνοφ (ρεκόρ καριέρας με 18π., 5/6 δίποντα, 8/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα) ενώ για την Ρεάλ καταλυτικοί ήταν Ράντολφ, Γιουλ, Χάντερ και Ντρέιπερ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έβγαλε ενέργεια και «χτυπούσε» συνεχώς στην ρακέτα της Ρεάλ που ήταν ιδιαιτέρως ευάλωτη. Οι ερυθρόλευκοι τάιζαν συνεχώς τον εξαιρετικά αποτελεσματικό Μιλουτίνοφ που τελείωσε το 20λεπτο με 11π. Από κοντά ο Δημήτρης Αγραβάνης που έδινε επίσης πολύτιμες επιθετικές λύσεις, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου που έκανε σπουδαία δουλειά σε πολλούς τομείς.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ και χαρακτηριστικό είναι οτι στο πρώτο ημίχρονο «κατέβασε» 10 τέτοια και 8 αμυντικά! Ετσι οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τάσεις... φυγής (18-10 στο 8'), έχοντας μάλιστα περιορίσει αισθητά και την δράση του Σέρχιο Γιουλ.
Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «εξαργυρώσει» αυτή του την υπεροχή σε ένα προβάδισμα ασφαλείας στο ημίχρονο (σκορ 37-37). Κι αυτό γιατί οι Πειραιώτες δεν είχαν «αντίδοτο» για τον εντυπωσιακό Ράντολφ (11π. στο α΄ μέρος) που κράτησε τη βασίλισσα στις δύσκολες στιγμές.
Καταλυτική απόδοση για την επικράτηση της Ρεάλ είχε ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Οθέλο Χάντερ

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Παρουσιάστηκε στατικός, χωρίς αποτελεσματικό passing game και με τους ηγέτες του (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Γκριν) να μην μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις.
Αντιθέτως σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ είχε επιβάλλει τον ρυθμό της, χάρη στην εξαιρετικά ασφυκτική άμυνά της τομέας στον οποίο Χάντερ (ήταν σούπερ και στην επίθεση) και Ντρέιπερ είναι ειδήμονες. Παράλληλα ο Γιουλ είχε βρει για τα καλά ρυθμό, βάζοντας αρκετά από τα... τρελά σουτ.

Αποτέλεσμα ήταν οι Μαδριλένοι να μετατρέψουν το 48-42 (του 25') στο 63-72 του 37'. Ελλείψει του Πρίντεζη, αλλ.ά και του Μπιρτς, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει για πολύ ώρα με τους «ρολίστες» Μιλουτίνοφ και Γιανγκ, κάτι που δεδομένα στοίχισε.
Ο Ολυμπιακός παίζοντας με 5άδα γεμάτη Ελληνες (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, με τον 5ο να είναι ο Λοτζέσκι) έκανε παλικαρίσια προσπάθεια να γυρίσει το ματς, όμως δεν κατάφερε πέραν του να μειώσει στο 70-73 53'΄΄ 1,5 .λεπτό πριν το τέλος.
Ο Γιουλ με ένα λέι απ και ο Ραντολφ με βολές έκαναν το 71-77 με 28''΄για το φινάλε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα...
Tα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 9(2), Ουότερς 2, Αγραβάνης 10(1), Μιλουτίνοβ (18), Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 3(1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π. Λάσο): Ράντολφ 21(1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς 4, Ματσιούλις 7(1), Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χάντερ 10, Γιουλ 21(2), Τόμπκινς 3(1), Τέιλορ 5(1)