Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στους «4» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Σβηστά στους «4» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΑΕΚΟ Παναθηναϊκός  εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το  1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Το ματς θύμιζε περισσότερο φιλικό προετοιμασίας και όχι επίσημη αναμέτρηση, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0 υπέρ των «πρασίνων») δεν άφηνε την παραμικρή υπόνοια για το ποια ομάδα θα συνέχιζε στον θεσμό. Το γκολ που έκρινε το ματς
πέτυχε ο Μαρινάκης  στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων,μετά από σέντρα του Μέστο.
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Aθανασιάδης, Καλτσάς (64΄ Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Βιτάλι, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64΄ Δημούτσος), Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74΄ Φαρίνια), Μπαστιάνος, Ιωαννίδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Μπουμάλ (73΄ Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π.Βλαχοδήμος, Λέτο (61΄ Μολίνς), Εμποκού



ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0

Ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 13΄, ο Αραούχο στο 28΄ και ο Γιόχανσον στο 59΄ πέτυχαν τα γκολ για την κάτοχο του τίτλου, απέναντι σε αντίπαλο που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 12΄ λόγω αποβολής του Μπανανά.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η στιγμή που έκρινε την πρόκριση. Μία στιγμή που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τους Κρητικούς, για το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Μπανανά, σε μαρκάρισμα στον Μάνταλο. Δύσκολη φάση, αφού δεν είναι ευκρινές έαν υπήρξε επαφή ή όχι. 
Αλλά και να υπήρξε, είναι εντελώς αδικαιολόγητη η αποβολή του Γιάγια Μπανανά. Με βάση τον αναθεωρημένο κανονισμό πρέπει να υπάρχει πρόθεση για να βγάλει ο διαιτητής την κόκκινη κάρτα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τίθεται καν θέμα πρόθεσης.
Λίγο αργότερα (13΄) ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε από τη βούλα και άνοιξε το σκορ. Πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, η ΑΕΚ καθάρισε τη νίκη. Από κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Σέρχιο Αραούχο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και με υποδειγματικό πλασέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 2-0.
Με αριθμητικό μειονέκτημα και δύο γκολ «στην πλάτη» οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν ήταν δυνατό να ανταπεξέλθουν. Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου, το έψαξε η ΑΕΚ, το έψαξε και ο κεφάτος Γιάκομπ Γιόχανσον και το πέτυχε στο 59΄ μετά από ασίστ του Αϊντάρεβιτς.
Στο 66΄ ο Γιόχανσον προ κενής εστίας σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου και στο 69΄ ο Αλμέιδα πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Το τελευταίο ημίωρο ήταν ιδανικό για συντήρηση δυνάμεων εκατέρωθεν. 
Αλλωστε, οι δύο ομάδες μάχονται και σε άλλο επίπεδο, αυτό της εισόδου στα play off και ακολουθούν καθοριστικές αναμετρήσεις στη Super League.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5΄λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες (64΄ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71΄ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (46΄ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος (63΄ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75΄ Σίγκνεβιτς).


Σε αναμετρήσεις για τους αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (σε παρένθεση ο α΄αγώνας):
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (0-4)
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (0-0)

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2/03 
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2/03