Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Πρώτη η Ελλάδα σε δαπάνες για άμυνα ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2017

Ομιλία Ν. Ανδρουλάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για τις επιπτώσεις μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Ανδρουλάκης«60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης οφείλουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερη πολιτική ενοποίηση, έστω για αυτούς που θέλουν, και όχι μόνο για αυτούς που μπορούν, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που μπορούν συνεχώς θα μειώνονται, διαπίστωσε σε παρέμβαση του ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις νομικές, συνταγματικές και θεσμικές επιπτώσεις μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επιπρόσθετα, και με αφορμή τις εθνικές δαπάνες για την άμυνα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «Είναι αδιανόητο η Ελλάδα, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να είναι πρώτη σε δαπάνες για την άμυνα ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2015 και συγχρόνως, πλουσιότερες χώρες, να διατηρούν πολύ χαμηλές αμυντικές δαπάνες.»
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ιδιαίτερα μετά την εκλογή του κ. Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει δομές που θα της επιτρέπουν να δρα με ευελιξία και αυτονομία πέρα της Ευρωατλαντικής συμμαχίας.»

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D