Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πού οφείλεται η κατάθλιψη των ανδρών;

mandepressionromanou.jpgΠού οφείλεται η κατάθλιψη των ανδρών;


Η κατάθλιψη στους άνδρες εμφανίζεται πιο συχνά στη μέση ηλικία και λιγότερο στις νεότερες ηλικίες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που φαίνεται να νοσούν από κατάθλιψη πολύ νωρίτερα, με αρκετές δυσκολίες στην εφηβεία.

Διαβάστε περισσότερα 

kidhealthyeatingromanou.jpgΓονείς: Δυσκολεύονται να "διδάξουν" την υγιεινή διατροφή


Μόλις ένας στους τρεις γονείς θεωρούν ότι ακολουθούν μια καλή “συνταγή” με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν να τρώνε
υγιεινά. Σημαντικός αριθμός γονέων στις ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι δεν τα καταφέρνουν καλά στο να εμφυσήσουν σωστές διατροφικές αρχές στο παιδί τους, ενώ ένα 20% των γονέων δεν βρίσκουν τον λόγο να περιορίσουν το fast food από τη διατροφή του.

Διαβάστε περισσότερα 

Νίκησαν την αϋπνία με...placebo!

insomniamanromanou.jpg
H Νευροανάδραση έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις για την καταπολέμηση της αϋπνίας, νέα μελέτη πoυ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Brain ωστόσο, έδειξε ότι ακόμη κι εκείνοι που πίστευαν ότι υποβάλλονταν σε νευροανάδραση, χωρίς πραγματικά να δέχονται τη θεραπεία, νίκησαν την αϋπνία!

Διαβάστε περισσότερα 

soybeansromanou.jpgΣόγια, ασπίδα για την καρδιά

Στον μεταβολισμό ενός μικροθρεπτικού συστατικού της σόγιας εντόπισαν ερευνητές, τα οφέλη της συγκεκριμένης τροφής στην υγείας της καρδιάς, σύμφωνα με μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Διαβάστε περισσότερα 

sarakostiromanou22.jpgΤι να προσέξετε στις αγορές της Καθαράς Δευτέρας


Συμβουλές για τις αγορές της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε στη διάρκεια της Σαρακοστής, εξέδωσε για μία ακόμη φορά το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Διαβάστε περισσότερα 

Πώς θα αντιμετωπίσετε την κακοσμία του στόματος

badbreathe1.jpg
Το 80-90% του πληθυσμού, ανεξαρτήτως φυλετικής διάκρισης, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας  (χαλίτωση όπως λέγεται επιστημονικά ), που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα. Η μεταβολική λειτουργία αυτών των βακτηρίων δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Διαβάστε περισσότερα 

medicalcannabis.jpgΙατρική χρήση κάνναβης: Στο υπουργείο Υγείας το σχετικό πόρισμα


Παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας,  αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα 

k.y.alonnisou.jpgΑλόννησος: Μία αγροτική γιατρός για ολόκληρο το νησί


Μία αγροτική γιατρός καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της Αλοννήσου, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στους κατοίκους του νησιού, σύμφωνα με καταγγελίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου και Χρήστου Μπουκώρος.

Διαβάστε περισσότερα 

Θ. Τρύφων: Στα όριά της η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

u_trifon.jpg
Τα οικονομικά όριά της έχει αγγίξει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, λόγω των οριζόντιων μέτρων που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά είναι ένας από τους τελευταίους κλάδους που διατηρούν την παραγωγή, ενώ επιπλέον αυξάνει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

pagkosmia_hmera_kefalalgiae.jpgΚατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας για την ιβουπροφαίνη


Η ιβουπροφαίνη 400mg, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, προτείνεται ως φάρμακο πρώτης επιλογής μεταξύ των ΜΣΑΦ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κεφαλαλγίας τύπου Τάσης (απλή κεφαλαλγία ή πονοκέφαλου), λόγω της αποτελεσματικότητάς της  σε σύγκριση με τα αναλγητικά και άλλα  Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (ΜΣΑΦ).

Διαβάστε περισσότερα 

 stogiatro.gr