Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στην Αμερική, σε… ραντεβού στα τυφλά με την κόρη του πάστορα

To Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου ήταν μια καλή ευκαιρία για να γνωριστούν. Είναι άλλωστε, πιθανότατα, οι δυο ισχυρότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, αν σκεφτεί κανείς ότι… ο ισχυρότερος, δηλαδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κινείται εκτός συναγωνισμού.
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είχαν το πρώτο… ραντεβού στα τυφλά. Η κόρη του πάστορα, που γεννήθηκε στη λάθος πλευρά του Τείχους, αλλά κατάφερε τα τελευταία χρόνια να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη, ετοιμάζεται για μια δύσκολη αναμέτρηση για την επανεκλογή της στην Καγκελαρία τον Σεπτέμβριο.

Ο άλλοτε Κυβερνήτης της Ιντιάνα από την πλευρά του, ως ισχυρός Αντιπρόεδρος του… ασταθούς Ντόναλντ Τραμπ, θυμίζει σε πολλούς το… κουμάντο που έκανε στην Αμερική ο Ντικ Τσέινι, ως Αντιπρόεδρος του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, επί μια οκταετία. Τότε μάλιστα, υπήρχε και ο άνθρωπος που έκανε κουμάντο στον Λευκό Οικο, ο Καρλ Ρόουβ, ακριβώς όπως κάνει σήμερα στο Οβάλ Γραφείο ο Στιβ Μπάνον,
Ο Μάικ Πενς, έμπειρος πολιτικός παίκτης, δεν ξέφυγε από το αναμενόμενο σενάριο. Είπε όσα ήθελε να ακούσει η Άνγκελα Μέρκελ. Και η Γερμανίδα Καγκελάριος ανταποκρίθηκε επίσης στις απαιτήσεις του δικού της ρόλου.
Κάπως έτσι, μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας τη σχετική εξουσιοδότηση από τον Μάικ Πενς. Δηλαδή, από τον Λευκό Οίκο. Ο οποίος δεν θα ήθελε να δει τη Μέρκελ να καταρρέει. Μονάχα να την… τρομάξει θέλει. 

Κατιάνα Ναυπλιώτου / ysterografa.gr