Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Το 23% των οροθετικών και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους

condom sizeΤο 23% των οροθετικών και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους


Περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C στη χώρα μας δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του. Σημαντική αύξηση καταγράφεται, επίσης, τα τελευταία χρόνια στη συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. 

Διαβάστε περισσότερα 

breastse1.jpgΑπαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος του μαστού πριν τις αισθητικές επεμβάσεις


Απαραίτητος είναι ο προεγχειρητικός έλεγχος του μαστού πριν από οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση στην περιοχή, καθώς υπάρχει κίνδυνος και για δεύτερο χειρουργείο σε περίπτωση που υπάρξει
εύρημα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ασθενούς.

Διαβάστε περισσότερα 

Καλύτερη υγεία έχουν οι παντρεμένοι

happymarriedromanou22.jpg
Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι έχουν καλύτερη υγεία από τους ελεύθερους, τους διαζευγμένους και τους χήρους. Μία νέα μελέτη, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychoneuroendocrinology παρέχει τα πρώτα βιολογικά στοιχεία που εξηγούν το πώς ο γάμος επηρεάζει την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

stee2.jpgΣτο ΣτΕ οι φαρμακοποιοι κατά του ασφαλιστικού νόμου


Κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) . Αν οι διατάξεις εφαρμοστούν θα κλείσει η πλειονότητα των φαρμακείων, υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Διαβάστε περισσότερα 

doctor-younge.jpgΗλεκτρονική Συνταγογράφηση: Περιορισμοί για ιατρούς αγροτικούς, άνευ ειδικότητας και ειδικευόμενους


Περιορισμοί για τους αγροτικούς ιατρούς, τους ιατρούς άνευ ειδικότητας και τους ειδικευόμενους ιατρούς εφαρμόστηκαν στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με αρ.πρωτ. ΔΒ4Γ/Γ23/241/οικ.15583/29-4-2015, σε συνέχεια του ΦΕΚ 3677/Β/31-12-2014 (υπουργική απόφαση Γ3γ/105023/22-12-2014).

Διαβάστε περισσότερα 

dyo2017e.jpg7500 επισκέπτες στο «DYO FORUM 2017»


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «DYO FORUM 2017», το Σάββατο και την Κυριακή 11 & 12 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, από τον όμιλο ΖΙΤΑ, το περιοδικό «ΔΥΟ» και 20 Επιστημονικές Εταιρείες, σε συνέχεια του 1ου επιτυχούς «DYO FORUM 2016».

Διαβάστε περισσότερα 

ministerofhealthe1.jpgΑλλάζουν τα όρια των συντελεστών υπολογισμού των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων


Nέα πρόταση για το νέο πλαίσιο των οργανισμών των νοσοκομείων, εισηγείται στη δημόσια διαβούλευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλάζοντας τα όρια των συντελεστών υπολογισμού των οργανικών θέσεων.

Διαβάστε περισσότερα 

pills-pinke1.jpgΡιβαροξαμπάνη: Εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε ασθενείς με στεφανιαία ή περιφερική αρτηριακή νόσο


Τα αποτελέσματα της Μελέτης Φάσης ΙΙΙ COMPASS με τη ριβαροξαμπάνη σε ασθενείς με στεφανιαία ή περιφερική αρτηριακή νόσο καταδεικνύουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα και επιτυγχάνουν πρώιμα το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, όπως ανακοίνωσε η Bayer AG και η συνεργαζόμενη εταιρία Janssen Research & Development, LLC.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr