Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αστέρας επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα 2 - 0 τον Πανσολυγειακό

Ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πανσολυγειακό με σκορ 2 – 0 και επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τέσσερες αγωνιστικές.
Η νίκη του ήταν δίκαιη, αφού ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, ο οποίος έκανε μόνο δύο τελικές προσπάθειες σ΄ όλον τον αγώνα. Μάλιστα το 0 – 0 έχασε πέναλτι που το κτύπησε ο Βασιλάρης, που το απέκρουσε ο τερματοφύλακας Παπαγιάννης του Πανσολυγειακού. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί τις τρεις επόμενες αγωνιστικές, όπου κατά σειρά παίζει στα Αθίκια με τον Τενεάτη που κινδυνεύει και με τις δύο ομάδες της Κορίνθου.

Ο Αστέρας ήταν κυρίαρχος σε όλο το α’ μέρος. Έφτιαξε ωραίους συνδυασμούς με τους πολλούς νεαρούς παίκτες του και ο τερματοφύλακάς του Σκυλλάκος δεν ανησύχησε ούτε μια φορά. Πέτυχε ένα τυχερό τέρμα στο 13’ όταν σε κόρνερ του Βυζά, η μπάλα κτύπησε στον Ι. Κούτρα και κατέληξε στα δίχτυα, αλλά προηγούμενα, στο 7’, ο Βασιλάρης κτύπησε το  πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος σε επέλασή του από κέντρο του γηπέδου όταν πέρασε τρεις αντιπάλους του και ανατράπηκε καθαρά από τον Ι. Κούτρα, τόσο κοντά στον τερματοφύλακα Παπαγιάννη, ο οποίος μάλιστα μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Αστέρας είχε κι άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες  : στο 32’ με τον Τόλια που, μετά από ενέργεια τριών συμπαικτών του, σούταρε από καλή θέση άστοχα και στο 39’ με τον Βυζά που, μετά από δική του ενέργεια από τα δεξιά σούταρε λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι.  Ο Πανσολυγειακός είχε μια τελική προσπάθεια στο 29’ μετά από φάουλ που κέρδισε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του Τσίγκου ήταν πάρα πολύ άστοχο.
Στο β’ μέρος ο Πανσολυγειακός δημιούργησε νωρίς τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, όταν στο 51’  π Τσίγκος βρέθηκε από τ’ αριστερά απέναντι από τον Σκυλλάκο, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχο. Ο Πανσολυγειακός συνέχισε να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή για περίπου 15 λεπτά και να πιέζει για την ισοφάριση και στο 64’ δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία, όταν και πάλι ο Τσίγκος γύρισε από τ’ αριστερά μια παράλληλη με την εστία του Αστέρα μπαλιά, χωρίς όμως να την εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του.
Ο Αστέρας, ακολούθως, ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα και με κύριο εκφραστή τον Βυζά, που ήταν ασυγκράτητος, έφτιαξε τρεις φάσεις : στο 63’ ο Βασιλάρης από εξαιρετική θέση έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι και στο 67’  και στο 81’ τα σουτ που ο Βυζάς εξαπέλυσε, μετά από δικές του κούρσες από τα δεξιά, έφυγαν λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι. Στο 84’ σε κτύπημα κόρνερ ο Β. Κούτρας με τα χέρια έριξε στο έδαφος τον Μαγγίνα και ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος σφύριξε το αναμφισβήτητο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο παθών Μαγγίνας. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Αστέρας έκανε άλλη μια φάση, στο 87’ όταν ο Μερκούρης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Βυζά που ήταν αμαρκάριστος, αλλά με πλάτη προς την εστία και αυτός αντί να γυρίσει πρόσωπο την εστία, προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό σουτ, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος ήταν εξαιρετικός, με πολύ καλή ψυχολογία στην αντιμετώπιση των γεγονότων του αγώνα. Σωστά σφύριξε τα δύο πέναλτις και η διαιτησία του ήταν απόλυτα συνυφασμένη με το περιβάλλον που διεξήχθη ο αγώνας. Οι βοηθοί του κ.κ. Παπανικολάου και Παπαγεωργόπουλος είχαν σωστές υποδείξεις, ιδιαίτερα ο κ. Παπανικολάου που είχε περισσότερη “δουλειά”, όταν ο Πανσολυγειακός προσπαθούσε για την ισοφάριση στο β’ μέρος και ο Αστέρας κρατούσε ψηλά τη γραμμή άμυνάς του.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Σκυλλάκος, Ψαρρός, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Τάφα, Τόλιας, Μεντής, Κουτρούλης, Οικονομίδης (72’ Μερκούρης), Βυζάς.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ : Παπαγιάννης, Μ. Τσίγκος, Ι. Κούτρας (82’ Γεώργας), Τόπι, Β. Κούτρας, Τούσουλης, Πέτρου, Δ. Ρωτίδης, Μπάκουλης, Σ. Τσίγκος