Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στα Γυμνάσια της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τη Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης.
Η εισαγωγή στην δημόσια εκπαίδευση της Θεματικής Εβδομάδας είναι μια νέα παιδαγωγική πρακτική που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας. Όπως κάθε τι νέο προκαλεί άγχος, ξεβολεύει και ενεργοποιεί τα ένστικτα της «αυτοσυντήρησης» σε όσους δεν αντέχουν την ιδέα να «ξεβολευτούν» και οδηγεί ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο να διαβλέπουν την αριστερή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και να αγανακτούν.

Πέτρα του σκανδάλου αποτελεί η τρίτη Θεματική Ενότητα: Έμφυλες Ταυτότητες. Με τον όρο έμφυλες ταυτότητες αναφερόμαστε στα στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο, στις διάφορες δηλαδή μορφές συμπεριφοράς που  χαρακτηρίζουν τα δύο φύλα -αρσενικό και θηλυκό – και τις οποίες καλούνται να υιοθετήσουν οι έφηβοι. Μια διαδικασία που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική για τους ίδιους και η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο σχολικό περιβάλλον μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις σαν την συγκεκριμένη.
Ο εν λόγω όρος παρερμηνεύεται ή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από διάφορες ομάδες, επαγγελματικές, θρησκευτικές κ.λπ. οι οποίες αντιδρούν και καταλήγουν σε αβάσιμα συμπεράσματα και θεωρίες συνωμοσίας.  
Η εκκλησία εντοπίζει προσπάθειες ανάδειξης και προώθησης της ομοφυλοφιλίας και ανησυχεί για την απώλεια του παραδείσου κ.λπ….
Παρόμοιες θέσεις με αυτές των συνδικαλιστών και των ανθρώπων της εκκλησίας βρίσκει κανείς αναρτημένες, από «αγανακτισμένους» παντού, στο Facebook, στο διαδίκτυο και αλλού όπου συνήθως η άγνοια και η εμπάθεια κυριαρχούν.
Όντας ενήλικες μπορούμε να ενημερωθούμε και να επιλέξουμε την προσέγγιση που μας εκφράζει – την προοδευτική αντίληψη του Υπουργείου Παιδείας ή οποιαδήποτε άλλη που καλύπτει τις μεταφυσικές ανάγκες και ανησυχίες μας.

 Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας : https://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon/deltia-typoy/26641-30-01-17-diefkriniseis-apo-to-iep-sxetika-me-tin-thematiki-evdomada-3

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.
Κόρινθος, 31 Ιανουαρίου 2017