Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πόσες θερμίδες μας στοιχίζει η ζάχαρη σε καφέ/τσάι;


coffeeteasurromanou2.jpgΠόσες θερμίδες μας στοιχίζει η ζάχαρη σε καφέ/τσάι;


Περισσότερα από 160 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πίνουν καφέ ή τσάι σε καθημερινή βάση και οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν ζάχαρη, κρέμα, σιρόπια με γεύσεις ή άλλα θερμιδογόνα πρόσθετα για να δώσουν γεύση και γλύκα στο ρόφημά τους. Αυτό όμως τους στοιχίζει ακριβά σε θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα 

Σκυλιά, αυτά τα γενναιόδωρα τετράποδα

generousdogromanou.jpg
H γενναιοδωρία θεωρείται ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Παρ’ όλα αυτά, μελέτες έχουν δείξει ότι ποντίκια, χιμπατζήδες και άλλα ζώα επιδεικνύουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Οι επιστήμονες Rachel Dale, Friederike Range και οι συνεργάτες τους, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Messerli της Βιέννης, έχουν αποδείξει σε παλαιότερη μελέτη του ότι τα σκυλιά μοιράζονται το φαγητό τους με άλλα ζώα ή και με άλλους σκύλους, ενώ
νέα μελέτη τους ήλθε να επιβεβαιώσει το πόσο κοινωνικά και γενναιόδωρα είναι τα σκυλιά.

Διαβάστε περισσότερα 

kathexinstogia.jpgΕγκυμοσύνη: Ποιες είναι οι αιτίες της πρόωρης αποβολής


Η αποβολή είναι μία εμπειρία, η οποία συνοδεύεται από συναισθήματα λύπης και αποτυχίας αλλά και πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν αυτήν, ειδικά όταν πρόκειται περισσότερες από μία διαδοχικές προσπάθειες τεκνοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα 

prosl4.jpgΟΑΕΔ:Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας για τις 4000 θέσεις εργασίας στην Υγεία



Αναρτήθηκε σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2017, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας», που αφορά σε 4000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα 

epikourose1.jpgΠάρκινσον: H «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» τρέχει στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας


Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων, θα συμμετάσχουν τα μέλη και οι φίλοι της εταιρείας εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» και μας προσκαλούν όλους να τρέξουμε μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα 

vlst.ets.jpgΥπογραφή νέων συμβάσεων και αποπληρωμή δεδουλευμένων ζητά ο ΠΙΣ - Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ


Τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υπογραφή νέων συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ, των ιατρών και των εργαστηρίων, επισήμανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ τη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα 

nursee1.jpgΣυνεδρίαση ΕΣΑΝ: Τι αποφάσισε η Ολομέλεια


Συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΑΝ, πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να επεξεργαστεί τις προτάσεις της εκτελεστικής Επιτροπής του οργάνου. Κατόπιν επεξεργασίας των θεμάτων και ώριμου διαλόγου που ακολούθησε, η ολομέλεια του ΕΣΑΝ ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα 

apostolidese2.jpgΣΦΕΕ: Στο Ευρωκοινοβούλιο αναζητώντας λύσεις για ένα καλύτερο αύριο στην Υγεία


Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε διακομματική θεσμική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017,με θέμα: «Αποκαθιστώντας το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα - Λύσεις για ένα καλύτερο αύριο» (Restoring the HealthCare of Greece - Solutions for a better tomorrow).

Διαβάστε περισσότερα 


brokemanromanou.jpgΠώς πρέπει θα διαχειριστούμε ψυχολογικά την κρίση;


Σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής κρίσης, ψυχολόγοι και ψυχίατροι συμφωνούν πως το σημαντικότερο είναι να αντιληφθούμε πως πρόκειται για μια γενική κατάσταση, ούτως ώστε να μην προσλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τα βγάζουμε πέρα ή ότι χάσαμε τη δουλειά μας, ως προσωπική αποτυχία.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr