Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Με πέναλτι Κουκλοθέατρο ο Μπέργκ νίκησε τον Πλατανιά - Νίκη του ΠΑΟΚ 3 - 0 επι του Λεβαδειακού

Πέναλτι… κουκλοθέατρο!

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή. Με δύο γκολ του Μπεργκ στο 26ο (πέναλτι) και 29ο λεπτό, οι «πράσινοι» νίκησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πλατανιά με 2-1 (37΄ Γιακουμάκης), στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 16η ημέρα του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι είχε φτάσει στο 24ο λεπτό χωρίς τίποτα το αξιόλογο ως εκείνη τη στιγμή, όταν σε μια εκτέλεση φάουλ ο διαιτητής Καραντώνης καταλόγισε
πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Μπεργκ βούτηξε μπροστά στον Σίγκνεβιτς, με τον Καραντώνη να δείχνει την άσπρη βούλα.  με την αιτιολογία του τραβήγματος στον Ευαγγέλου από τον Κάργα σε μια δύσκολη φάση, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Παράσχου και χωρίς να δείξει κίτρινη κάρτα στον «θύτη» ως όφειλε, από τη στιγμή που κατά την κρίση του υπήρξε παράβαση.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεργκ δύο λεπτά αργότερα και επέστρεψε στα γκολ, σκοράροντας ταυτόχρονα το πρώτο τέρμα της καριέρας του απέναντι στον Πλατανιά. Στο 29΄ ο Σουηδός «ξαναχτύπησε» γράφοντας το 2-0 ύστερα από πάσα του Βιγιαφάνιες, για να φτάσει στα επτά γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά στο 37΄ ο Γιακουμάκης ξανάβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι μειώνοντας με το αριστερό, ύστερα από πάσα του Αποστολόπουλου.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 63΄, όταν ο Σωτηρίου νίκησε τον Μπεργκ στο μεταξύ τους τετ α τετ, με την μπάλα να φτάνει στον Σουηδό μετά τη σύγκρουση του Μουνάφο με τον Βιγιαφάνιες. Νωρίτερα (57΄), ο Γιακουμάκης ανακόπηκε από τον βοηθό 
Δουδούμη με ανύπαρκτο οφσάιντ, σε φάση που ο επιθετικός των φιλοξενούμενων είχε βγει απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο., . Μια φάση στην οποία ο επιθετικός του Πλατανιά καλυπτόταν πεντακάθαρα από την άμυνα του Παναθηναϊκού.
Στο 69’ ο συγκεκριμένος βοηθός σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε και πάλι ανύπαρκτο οφσάιντ. Αυτή τη φορά ήταν ο Ντίνας, ο οποίος καλυπτόταν από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Σχεδόν ένα μέτρο πίσω ήταν ο παίκτης του Πλατανιά. 
Προς το τέλος του αγώνα ο Πλατανιάς έψαξε την ισοφάριση αλλά δεν τη βρήκε, καθώς το σουτ του Ντίνα στο 90΄ και η κεφαλιά του Σίγκνεβιτς στις καθυστερήσεις είχαν την ίδια κατάληξη, δηλαδή άουτ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (90΄+ Ρέις), Π. Βλαχοδήμος (77΄ Λέτο), Βιγιαφάνιες (74΄ Μπουμάλ), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
 Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Κάργας (46΄ Ντίνας), Βάντερσον, Μενδρινός (65΄ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Αποστολόπουλος (84΄ Γουνδουλάκης),
Γιακουμάκης.

--------------------------------------------------------------------------

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Περέιρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Super League. Ο άσος του «Δικεφάλου» μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή και σημείωσε δύο τέρματα, στο 60΄ και στο 76΄. Νωρίτερα, ο Μάτος είχε ανοίξει το σκορ στο 20΄. Ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 43΄ αποβλήθηκε ο Μεντί, και παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (72' Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57΄Περέϊρα), Αθανασιάδης (77' Mυστακίδης).

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μιλιάζες (64' Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (76' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου (68' Γιουσούφ), Καλτσάς.