Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Νέα δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους: Αορίστου χρόνου εργαζόμενοι της ΔΕΗ


Τους 20 συμβασιούχους μηχανικούς της ΔΕΗ που είχαν προσφύγει δικαστικά δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν επί σειρά ετών με συμβάσεις ότι «έργου» είτε «ορισμένοιυ χρόνου», με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Όπως σημειώνει ο συνεργάτης της aftodioikisi.gr-εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης που ήταν και ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζόμενων, είναι η πρώτη
φορά που δικαιώνεται δικαστικά τόσο μεγάλος αριθμός μηχανικών της επιχείρησης, καθώς το Δικαστήριο αναγνώισε τον κρίσιμο ρόλο και τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας για τη ΔΕΗ.
Μάλιστα, το Δικαστήριο αναγνωρίζει τις συμβάσεις τους ως αορίστου χρόνου από την πρώτη ημέρα της πρώτης σύμβασης, ενώ υποχρεώνει τη ΔΕΗ να τους εντάξει υπηρεσιακά και μισθολογικά από την κοινοποίηση της πρωτόδικης απόφασης, την οποία και κηρρύσει ως προσωρινά εκτελεστή.
Να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει ο κ. Περπατάρης, στη ΔΕΗ αποτελεί μακροχρόνια και καθιερωμένη πρακτική η απασχόληση συμβασιούχων μηχανικών για ζωτικές ανάγκες της επιχείρησης να γίνεται είτε με συμβάσεις που χαρακτηρίζονται ως «έργου» ή «ορισμένου χρόνου» είτε μέσω συμβαλλόμενων εργολάβων.
Δημήτρης Περπατάρης,
Δικηγόρος – Εργατολόγος
Σόλωνος 51, Αθήνα, 10672
e-mail: dp@perpataris.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : info@perpataris.gr
Τηλ: 210-3645656 Fax: 210-3645651
Κινητό: 6944.429645
www.perpataris.gr , www.facebook.com/perpataris.gr