Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

«Ροπαλιά» του Ηρακλή στον ΠΑΣ με... ανατροπή - Άνοιξαν κεφάλια στο Καυτανζόγλειο

Σ' ένα... ροκ παιχνίδι – με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στη Super League - ο Ηρακλής κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Ο «γηραιός» πέτυχε με ανατροπή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με «χρυσό» σκόρερ τον Βασίλη Αγγελόπουλο που σκόραρε για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Οι Ηπειρώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους και δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους. Να νικήσουν και να επιστρέψουν στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΣ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και στο 7′ πέτυχε ωραίο γκολ με τον Κοζορώνη. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και από κοντά εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση Χουάντερσον – Στάμου για να σκοράρει με φάση που ξεκίνησε από ασίστ του Τζημόπουλου. Το παιχνίδι πέρασε από πολλά "κύματα" και χαρακτηρίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν πριν και στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου από τους οπαδούς του Ηρακλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις που επόπτευαν το γήπεδο.

Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν την πρώτη τους νίκη και αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πίστης που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή αφού κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αρχικό 0-1 και να φύγουν με την πολύτιμη νίκη που θα προσθέσει εκτός από τους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και πολλά αποθέματα ψυχολογικής στήριξης για την συνέχεια. 

Το γκολ αυτό δημιούργησε την θρυαλλίδα της απογοήτευσης μεταξύ των οπαδών του Ηρακλή που δυο λεπτά αργότερα λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε υπήρξε μικρή διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, αφού μικρή ομάδα οπαδών του Ηρακλή αποπειράθηκε να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο επιχείρησαν να μπουν μέσα, σε σημείο που βρίσκονται οπαδοί του Ηρακλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης ενώ σημειώθηκαν και μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια στιγμή ο Καραντώνης ζήτησε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα και σφύριξε την επανέναρξη του παιχνιδιού μερικά λεπτά μετά.
Από τις συμπλοκές υπάρχει και ένας τραυματίας. Είναι ο δημοσιογράφος, Θανάσης Μυριούνης, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τα Γιάννενα για να «καλύψει» το ματς. Ο συνάδελφος δέχτηκε μια από τις πέτρες - που πέταξαν οι οπαδοί του Ηρακλή - στο κεφάλι. Οδηγήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Του έγιναν ράμματα και του τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ στο κεφάλι.
Η διακοπή κράτησε για 4 λεπτά και με την επανέναρξη του ο Ηρακλής ισοφάρισε. Ηταν το 14' όταν ο Περόνε κατέβασε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1 από ασίστ του Σαραμαντά. Σε όλο το υπόλοιπο του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες έπαιξαν επιφυλακτικά αλλά και με επιθετικές βλέψεις χωρίς να γίνει η αξιοσημείωτη φάση που θα οδηγούσε στο γκολ.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής πίστεψε στη νίκη και διεκδίκησε το δεύτερο γκολ που ήταν η μεγάλη ελπίδα του αφού αυτό θα έδινε την χρυσή νίκη. Τελικά αυτό έγινε λίγο πριν την λήξη. 

Στο 88', από εξαιρετική αντεπίθεση του Ηρακλή μετά την απόκρουση του Χουάντερσον στο κόρνερ του ΠΑΣ, ο Περόνε μεταβίβασε για τον Λεοζίνιο, αυτός γύρισε στον Αγγελόπουλο που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Περιστερίδη για να γίνει με τον τρόπο αυτό το τελικό 2-1. Ενα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ πλησίασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Μιχαήλ αποκρούσθηκε από το δοκάρι του Χουάντερσον.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πασάς (70' Λεοζίνιο), Μοντέιρο, Κούρος (70' Αγγελόπουλος), Περόνε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας (62' Μπουκουβάλας), Μπέριος Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Γιάκος, Ζάιρο (71' Μαμπουλού), Κόντε (76' Ακόστα).