Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αστέρας Δερβενίου "έπνιξε" τον Ισθμιακό μέσα στον Ισθμό

63kbrtxb
Πολύ σπουδαία και άνετη νίκη, με το σκορ να μην λέει την αλήθεια, πέτυχε στα Ίσθμια ο Αστέρας Δερβενίου επί του τοπικού Ισθμιακού. Νίκησε με 2 – 1, με το τέρμα του Ισθμιακού να σημειώνεται στο 93’ με πάρα πολύ αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής.

3hzxf1gmΟ Αστέρας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και εγκλώβισε με το στήσιμό του και το παιχνίδι του τον Ισθμιακό, ο οποίος δεν έκανε παρά μόνο δύο φάσεις προς το τέλος του αγώνα. Σημειώνεται ότι ο Ισθμιακός μέχρι τον αγώνα αυτόν, ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος χρησιμοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το διαθέσιμο υλικό του (αυτή τη φορά υπήρχαν διαθέσιμες και οι τρεις αλλαγές) και δικαιώθηκε πανηγυρικά με τον τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει έναν από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος εκτός έδρας.
Ph7jhrqhΟ Αστέρας σ’ όλο το α’ μέρος, μετά το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα, επέβαλλε τον ρυθμό του, ασφαλίζοντας πλήρως την άμυνά του με το εξαιρετικό παιχνίδι των Βασιλάρη, Μετεβελή και Μαγγίνα, και με το έξυπνο και μυαλωμένο παιχνίδι των Φωλιά και Μεντή, άρχισε να επισκέπτεται με τους γρήγορους επιθετικούς του Βυζά και Πρίφτη την άμυνα του Ισθμιακού. Δημιούργησε τρεις αξιόλογες φάσεις : στο 26’ όταν ο αμαρκάριστος Ψαρρός δεν βρήκε τη μπάλα (έκανε ‘τσαφ’) στο ύψος της μικρής περιοχής δεξιά σε σέντρα του Βυζά, στο 34’ όταν ο Πρίφτης σε δική του προσωπική ενέργεια δεν σούταρε έγκαιρα και κόπηκε και η σπουδαιότερη στο 44’ όταν ο Κορδαλής απέκρουσε επί της γραμμής του τέρματος σουτ του Βυζά μέσα από την περιοχή.  Ο Ισθμιακός δεν είχε αξιόλογη φάση, παρά τις κάποιες στημένες μπάλες που κέρδισε.
98y8thbh
Στο β’ μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε με τέρμα, όταν στο 49’ ο Βυζάς χώθηκε μεταξύ του Κορδαλή και του τερματοφύλακα Τζιούμπα και τσίμπησε τη μπάλα, στέλνοντάς την σαδιστικά στα δίχτυα. Αυτό ήταν ! Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ενώ ο Ισθμιακός άρχισε πλέον να έχει κενούς χώρους στην άμυνά του παίζοντας αναγκαστικά μπροστά. Όμως παρ’ ότι η μπάλα δεν έφτανε ή έφτανε “σκοτωμένη” στην περιοχή του Αστέρα, φάσεις στην άλλη πλευρά δεν δημιουργούντο, λόγω της φλύαρης συνεργασίας που είχαν οι επιθετικοί του Αστέρα. Όμως στο 66’ οι Ψαρρός, Βυζάς και Πρίφτης έκρυψαν τη μπάλα και ο Πρίφτης από το ύψος της περιοχής με σουτ πέτυχε το 0 – 2. Ακολούθησε άλλη μια φάση για τον Αστέρα στο 77’, με τον Βυζά που, μετά από δική του ατομική ενέργεια από πλάγια αριστερά, σούταρε δυνατά μεν αλλά πάνω στον τερματοφύλακα Τζιούμπα, καθότι δεν τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του στην περιοχή του Ισθμιακού.
Mp50xk4qΟ Ισθμιακός έφτασε κοντά στην επίτευξη τέρματος μόλις στο 85’, όταν ο Σοφός φτάνοντας από δεξιά και πολύ πλάγια στη μικρή περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλου, που απέκρουε με το πόδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναγιωτόπουλος και πάλι με το πόδι απέκρουσε ένα σουτ που έγινε μετά από αναταραχή στην περιοχή του Αστέρα μετά από κτύπημα κόρνερ. Στο δε 93’ ο διαιτητής έδωσε πολύ αυστηρό πέναλτι σε μια απόκρουση του Μαγγίνα με το κεφάλι, με τη μπάλα ακολούθως να βρίσκει και το χέρι του, όταν μέσα στην περιοχή προσπάθησε να σταματήσει σέντρα από τ’ αριστερά. Ο Σοφός ευστόχησε στο πέναλτι για το τελικό 1 – 2.
Peprmh6lΣυμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε γιατί εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εμφάνιση των περισσότερων παικτών του, οι οποίοι έπαιξαν απελευθερωμένα και έδειξαν ότι με τις προσθήκες των απόντων συμπαικτών τους θα επαναφέρουν την ομάδα στα υψηλά επίπεδα αγωνιστικής παρουσίας των προηγούμενων μηνών.  Η εμφατική παρουσία στο γήπεδο της “παρέας των 19ηδων”, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Αστέρας, μόνο καλό για το μέλλον του Συλλόγου προμηνύει.
Ο διαιτητής κ. Κεφιλής, εκτός από τη φάση του πέναλτι που εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι στον Αστέρα, είχε σωστά σφυρίγματα. Οι βοηθοί του κ.κ. Πυργάκης και Καλαράς είχαν και αυτοί σωστές υποδείξεις.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ : Τζιούμπας, Π. Λέκκας, Κορδαλής (81’ Παππάς), Ι. Λέκκας, Καλογράνης, Κλεβιστ (60’ Ντεμάι), Ντόντος, Γλυκοφρύδης, Τσόγκας, Σοφός, Γεωργίου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός (69’ Δημόπουλος), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Κουτρούλης (85’ Τάφα), Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μεντής, Βυζάς, Πρίφτης (69’ Παππάς).
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr