Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Πότε θα πεθάνετε; Κάντε κλικ για να μάθετε!

logo newsletter

Πότε θα πεθάνετε; Κάντε κλικ για να μάθετε!

whenwilludie.jpg
Aπαντώντας σε λιγότερες από 20 απλές ερωτήσεις, για το φύλο, το ύψος και το βάρος σας, την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού και τα επίπεδα άσκησής σας, την οικογενειακή και επαγγελματική σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, αλλά και το πώς αυτοαξιολογείτε την υγεία σας, μπορείτε πλέον να μάθετε πότε θα... πεθάνετε.

Διαβάστε περισσότερα 

work-stress.jpgΜήπως το άγχος σας είναι παθολογικό;


Το άγχος είναι μέρος της ζωής μας, κάποιες φορές όμως μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα. Αν αναγνωρίζετε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, τότε ίσως το άγχος σας να έχει αρχίσει να παίρνει παθολογικές διαστάσεις – δεν αποκλείεται μάλιστα κάπου παρακάτω να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός
ειδικού:

Διαβάστε περισσότερα 

Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της τριχοφυΐας

TRIXOFIIIA_GINAIKA.jpg
Γράφει ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο αριθμός, το χρώμα, το μήκος και η ποιότητα του ανθρώπινου τριχώματος είναι γενετικά καθορισμένα και επηρεάζονται από τα στεροειδή του φύλου – τις ορμόνες, που παράγονται γενικά στον οργανισμό και τοπικά στο δέρμα. Σας παρουσιάζουμε νέους μεθόδους αντιμετώπισης της τριχοφυΐας με την βοήθεια του κυρίου Σπύρου Βλαχόπουλου – Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου.

Διαβάστε περισσότερα 

heartattackchristmas.jpgAύξηση των καρδιακών ανακοπών τα Χριστούγεννα

Με πιο επίκαιρη την καρδιακή ανακοπή που υπέστη ο Τζωρτζ Μάικλ ανήμερα τα Χριστούγεννα, μελέτη του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης ήλθε να επιβεβαιώσει ότι τις γιορτινές μέρες αυξάνουν τα καρδιαγγειακά συμβάματα. Οι υπερβολές στην κατανάλωση σλκοόλ, η αυξημένη πρόσληψη λίπους, το στρες, αλλά και η καθυστερημένη πρόσβαση σε νοσοκομεία φαίνεται να συνηγορούν υπέρ αυτής της αύξησης.

Διαβάστε περισσότερα 

indigestets.jpgΔυσπεψία: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας στους τέσσερις  θα παρουσιάσει δυσπεψία κάποια στιγμή στη ζωή του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για αποτέλεσμα της υπερφαγίας και  αντιμετωπίζεται εύκολα και ανώδυνα. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά.

Διαβάστε περισσότερα 

frshets.jpg"Παγωμένος" ώμος: Τι ακριβώς είναι και πώς μπορεί να... ξεπαγώσει


Είναι μια αμυντική «αντίδραση» του εγκεφάλου, που ακινητοποιεί τον τραυματισμένο ώμο, προκειμένου να τον γλιτώσει από περεταίρω βλάβη. Παρόλα αυτά, προκαλεί ενοχλήσεις και λειτουργικά προβλήματα γι’ αυτό και είναι απαραίτητο η κατάσταση να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε περισσότερα 

bracesfooets.jpgΣιδεράκια: Οι τροφές που δημιουργούν προβλήματα


Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θέτουν στον ορθοδοντικό όσοι βάζουν σιδεράκια είναι «τι μπορώ να τρώω». Και δικαίως, γιατί ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους ορθοδοντικούς μηχανισμούς, σαμποτάροντας τη διάρκεια της θεραπείας και, μερικές φορές, το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα 

winterexercise.jpgΓιατί να συνεχίσετε να γυμνάζεστε τον χειμώνα


Όσο οι ημέρες μικραίνουν και η θερμοκρασία πέφτει, είναι πολύ εύκολο να παρατήσετε την καθημερινή σας άσκηση, ιδίως αν γυμνάζεστε εκτός σπιτιού. Ωστόσο, το να εγκαταλείψετε δεν είναι καλή ιδέα. Το κρύο δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από την άσκηση που κάνατε εκτός σπιτιού. Μπορείτε να συνεχίσετε το τρέξιμο, να πάτε μια μεγάλη βόλτα ή μια βόλτα με το ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα 

soyaets.jpgΑυτή η τροφή σχετίζεται με υπογονιμότητα στους άνδρες


Οι άνδρες που καταναλώνουν συχνά τρόφιμα πλούσια σε σόγια ενδεχομένως να βλάπτουν τη γονιμότητά τους, δείχνει νέα μικρή μελέτη από την Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα 

alkool_gfgd.jpgΠέντε σημάδια ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ


"Είμαι αλκοολικός"; Σίγουρα δεν είστε ο μόνος που έχετε κάνει στον εαυτό σας αυτήν τη ερώτηση. Πολλά άτομα, που συνηθίζουν να κλείνουν τη μέρα τους με μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί, ή ακόμη χειρότερα, με ένα ουισκάκι πλάι στο τζάκι, έχουν κάνει την ίδια ερώτηση στον εαυτό τους. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το κλειδί που ξεκλειδώνει την πόρτα για τον αλκοολισμό δεν είναι το πόσο πίνουμε, αλλά το πώς χρησιμοποιούμε το αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα 
abbviepr.jpg

Διπλή βράβευση για την AbbVie στα “HR Awards 2016”


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie διακρίθηκε στο πλαίσιο των “HR Awards  2016”, κατακτώντας δύο βραβεία, τόσο για καινοτόμες πρακτικές της στη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και εταιρικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ενίσχυση του engagement των εργαζομένων, την ενδυνάμωση της ομαδικότητας και της συνεργασίας στο σύνολο του οργανισμού.  

Διαβάστε περισσότερα