Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται ο πιο βαρύς χιονιάς του 2016! Πρωτοχρονιά με... ψύχος και χιόνια στην Κορινθία


Ο πιο βαρύς χιονιάς του 2016 αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες του έτους. Μέσα στις επόμενες ώρες, θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιόνια.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, τα χιόνια όχι μόνο θα φτάσουν στο λεκανοπέδιο, αλλά θα χιονίσει και στις παραλίες της Αττικής και ιδιαίτερα στην Κορινθία. 

Σταδιακή επιδείνωση θα υπάρξει από αύριο, Τρίτη, με χιόνια στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου με την κακοκαιρία να κατηφορίζει προς Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν απο την Τετάρτη μεχρι και τα 9 μποφόρ.
Την Πέμπτη στα... λευκά θα ντυθούν τα βόρεια προάστια της Αττικής, καθώς και το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και στα νότια προάστια καθώς και στην Κορινθία. Αναμένονται πολικές θερμοκρασίες, στα βόρεια της χώρας από -12 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά απο -6 μεχρι 6 βαθμούς Κελσίου 
Η κακοκαιρία προς την Κυριακή θα κατηφορίσει προς τα νότια της χώρας (Ανατολική Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Κρήτη), ενώ στην Αττική αναμένεται μια ηλιόλουστη αλλα ψυχρή Πρωτοχρονιά.