Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Οι χρήστες του Facebook ζουν περισσότερο...

logo newsletter


 

Οι χρήστες του Facebook ζουν περισσότερο

fb.us.2ets.jpg
Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι το Facebook σχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όταν χρησιμοποιείται για να διατηρήσει και να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς που έχει κανείς στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα

Κύστη κόκκυγα: Θεραπεία χωρίς χειρουργείο

kyc.kok.ets.jpg
Τέλος στις ενοχλητικές και επώδυνες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα δίνουν νέες, πρωτοποριακές μέθοδοι που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Ψωρίαση & ψωριασική αρθρίτιδα: Έτσι θα αλλάξει η πραγματικότητα των ασθενών

wpd.ets.jpg
Η έγκαιρη διάγνωση και ο κοινωνικός αποστιγματισμός μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και να βελτιώσουν τη νόσο τους και, κατά συνέπεια, την ποιότητα της ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα

cholesterol.jpgΗ αύξηση της HDL όχι τόσο αποτελεσματική, όσο η μείωση της LDL


Η καλή (HDL) χοληστερόλη που έχει τη φήμη ότι μας προστατεύει από την εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβαμάτων, δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης, υποστηρίζει νέα έρευνα, Καναδών επιστημόνων.

Διαβάστε περισσότερα

hos.ets.jpgΥποστελεχωμένα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας - Ανεπαρκείς οι δομές ΠΦΥ


Υποστελέχωση και ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας αλλά και ανεπάρκεια των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), διαπίστωσε κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, που επισκέφθηκε τις Υγειονομικές Μονάδες της Καβάλας, των Σερρών και της Δράμας.

Διαβάστε περισσότερα

dig.mam.ets.jpgEAE: Η ψηφιακή μαστογραφία δεν χρειάζεται σε όλες τις γυναίκες


Σε ορισμένες ομάδες γυναικών η ψηφιακή μαστογραφία δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, όσον αφορά στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, σε σχέση με την αναλογική, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥ.

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση κατά 20% σε δότες οργάνων το 2016

hu.or.ets.jpg

Ως έτος επανεκκίνησης για τον Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και για όλο το σύστημα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, χαρακτηρίζεται το 2016. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται μια αύξηση της τάξεως του 20% σε δότες οργάνων σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα

Η γυμναστική προστατεύει από το εργασιακό στρες

business-exercise.jpg
Ναι, καλά ακούσατε. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η καλή φυσική κατάσταση συμβάλλει στην ευεξία του οργανισμού. Ωστόσο, μελέτη του πανεπιστημίου της Βασιλείας έδειξε ότι το να είμαστε σε φόρμα μάς προστατεύει και από τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν αν βιώνουμε πολύ έντονο εργασιακό στρες.

Διαβάστε περισσότερα

babe.ets.jpgΘηλασμός: Ωφελεί βρέφη, μητέρες, αλλά και τα συστήματα υγείας


Aναφαίρετο δικαίωμα και την καλύτερη αρχή για το ξεκίνημα της ζωής ενός παιδιού, αλλά και «κλειδί» για τη βελτίωση της παιδικής επιβίωσης, αποτελεί ο μητρικός θηλασμός. Mε αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) "ακτινογραφούμε" τα κυριότερα οφέλη του.  

Διαβάστε περισσότερα

kidtabletbed.ets.jpgΌχι στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο


Μελέτη του πανεπιστημίου του Κάρντιφ έδειξε ότι η χρήση αυτών των συσκευών από τα παιδιά λίγο πριν την κατάκλιση διπλασιάζει τον κίνδυνο για ύπνο κακής ποιότητας και ποσότητας.

Διαβάστε περισσότερα