Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Φτιάξε τη Δική σου Ταινία»

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Φτιάξε τη Δική σου Ταινία»Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης συζήτησε το βιβλίο του «Το Απομνημόνευμα του Πατέρα μου», με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Τρίπολης στην κατάμεστη αίθουσα της συν διοργανώτριας Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τρίπολης, σε μιαν εκδήλωση που οργάνωσαν ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, η Διεθνής Αρκαδική εταιρεία και το εργαστήριο ντοκιμαντέρ ´Φτιάξε τη Δική σου Ταινία´ που συνδιοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης με το StoryDoc. Μαθητές του 2016 συνάντησαν ένα μαθητή του 1912
σε μια γνωριμία που θα πάρει τη μορφή ταινίας -ντοκιμαντέρ υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίνας Ρόζη και του StoryDoc.
Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση-συζήτηση που συντόνισε εκ μέρους του Φιλοτεχνικού ο φιλόλογος Γ. Βλάσης. Όλοι διοργανωτές και κοινό έφυγαν ικανοποιημένοι. Γεμάτη η αίθουσα...ζεστός, απλός και οικείος καλεσμένος...οι μαθητές και οι καθηγητές τους ουσιαστικοί, ρούφηξαν κάθε λέξη στο πρότυπο μάθημα, ξεχείλισε η αίθουσα συναισθήματα!
Ο Κώστας Σπυρόπουλος, υπεύθυνος των σεμιναρίων, δήλωσε "ότι όλα δείχνουν πως φέτος το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Τρίπολης το Arcadia Screenings, θα έχει πολλαπλό ενδιαφέρον λόγω και των ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν 9 ομάδες ερασιτεχνών κινηματογραφιστών από την πόλη μας, μαζί με την ταινία των μαθητών από το 1ο Λύκειο Τρίπολης.
Η ταινία των μαθητών εξιστορεί, με τη συνδρομή του καθηγητή Ιστορίας Θάνου Βερέμη, την απίστευτη και περιπετειώδη διαδρομή του πατέρα του καθηγητή, την ιστορία του Μάρκου Βερέμη από το Ζευγολατιό Μαντινείας στην Τρίπολη από εκεί στο Πολυτεχνείο του Σικάγο όπου σπούδασε Ηλεκτρολόγος -Μηχανικός και εντεύθεν στη σπουδαία επιστημονική και επιχειρηματική πορεία του σε Πολιτείες της Αμερικής και τελικά στην Αθήνα, όπου διέπρεψε.
Το πρωί της Τρίτης o διευθυντής οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου υποδέχθηκαν στο σχολείο τον καθηγητή Θάνο Βερέμη και του παρέδωσαν μέσα σε ένα θερμό και συγκινητικό κλίμα το βαθμολόγιο του Μάρκου Βερέμη και τις εγγραφές του ανά έτος -ευρήματα τα οποία οι δημιουργοί της ταινίας ανακάλυψαν στα Γενικά Αρχεία της Τρίπολης.
Τα σεμινάρια ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ολοκληρώνονται με τους 2 τελευταίους σταθμούς, το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οργανωτές των σεμιναρίων υπερέβησαν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους καθώς αντί για 3 σεμινάρια που δεσμεύτηκαν οργάνωσαν 5, αντί για 3 εκπαιδευτές έφεραν 5 και αντί για 3 κάμερες διέθεσαν 4.

tripolis.gr