Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της- Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται στον Ι.Ν. του Αποστόλου Ανδρέα- Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων


http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/hqkwllcnvz50b7d75f7280e.JPGhttp://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2015/11/Screenshot_225.pngΤον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα 30 Νοεμβρίου 2016, η Πάτρα. Ήδη πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συρρέουν στον ναό για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα που βρίσκεται στο κέντρο του ναού και τον σταυρό του μαρτυρίου του.Χθες στις 6 το απόγευμα ετελεστει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος εκύριξε τον Θείο λόγο.

Η Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου ανθοστολισμένη με λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ιερού ναού ενώ ο κόσμος εκτός από την Αγία Κάρα προσκυνά και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται σε ωραία χιαστή ξύλινη θήκη.
Στις 9 το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 7  το πρωί με τον Όρθρο και θα συνεχιστούν με τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι Αρχιερείς και τη Δοξολογία που θα ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (οδός Αγίου Ανδρέου, Δημ. Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, Αγ. Ανδρέου και επιστροφή στο ναό).

Από πλευράς αρχιερέων όπως γνωστοποιήθηκε, θα παραστούν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.
Επίσης θα παραστούν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος που έλκει την καταγωγή του ως γνωστό από την Αχαία. Ο κ.κ. Αλέξιος θα προεξάρχει στη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο.
Το γενικό πρόσταγμα για τον λαμπρό 2ήμερο εορτασμό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου έχει ο οικείος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που είναι και ο οικοδεσπότης του εορτασμού.

* Επίσης  στην περιοχή μας πανηγυρίζουν οι Ιεροί ενοριακοί ναοί του Αγίου Ανδρέα στην Πεταλού και στα Πιτσά.