Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σε πείσμα της ουτοπίας του Σύριζα υλοποιούμε με αποτελεσματικότητα σημαντικά έργα»



«Ως Υπουργός Πολιτισμού είχα το θάρρος και την αποφασιστικότητα να θεσπίσω το ειδικό σχέδιο προστασίας της Μάνης, το οποίο όλοι σήμερα υπερασπίζονται και το θεωρούν δεδομένο και αυτονόητο, συγκρουόμενος με συμφέροντα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος των αιολικών σταθμών στη Μάνη.
«Είχα μάλιστα απέναντί μου και τις κοινοτικές αρχές και τις συλλογικότητες» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του «αφενός γιατί δικαιώθηκα για την απόφασή μου τότε, αφετέρου, γιατί έχω αποδείξει έμπρακτα το πραγματικό μου ενδιαφέρον για τη Μάνη, χωρίς να λέω λόγια του αέρα ανάλογα τη συγκυρία ή την εκάστοτε σκοπιμότητα».
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι το θέμα θα κριθεί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή θα είναι ιστορική γιατί θα δημιουργήσει νομολογία σχετικά με την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων ή όχι. Σημείωσε δε ότι το έργο αυτό έχει 25 αδειοδοτήσεις από 25 διαφορετικές υπηρεσίες και μόνο το ΣΤΕ έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να τις ακυρώσει ή να διατυπώσει διαφορετική άποψη. 
«Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε σε άγονες συζητήσεις που κρύβουν προσωπικές σκοπιμότητες και διχάζουν τεχνηέντως την κοινωνία. Σήμερα συζητάμε την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία σημειωτέων, αφενός προβλέπει βελτιώσεις έστω και μικρές, αφετέρου, βρίσκεται σε ισχύ με απόφαση (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) του Υπουργού Περιβάλλοντος από το 2012» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργείο Περιβάλλοντος λίγες μέρες πριν γνωμοδότησε θετικά για την υλοποίηση του έργου χωρίς πρόσθετους όρους ή προϋποθέσεις».
«Δεν υποκύψαμε ποτέ στο φόβο του πολιτικού κόστους και δεν θα το κάνουμε και τώρα» δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε μόνο οδηγό των αποφάσεων της Περιφερειακής αρχής την υπεράσπιση της νομιμότητας και του συνολικού δημοσίου συμφέροντος και όχι του συμφέροντος μελών συγκεκριμένων συλλόγων και μόνο.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται η Περιφερειακή αρχή, «γιατί σε πείσμα της ουτοπίας της αλλαγής του Σύριζα, ολοκληρώνουμε πολύ σημαντικά έργα και αποδεικνύουμε στην πράξη πόσο αποτελεσματικοί είμαστε σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον».